Свлачището е от лявата страна на път II-63 между 44

...
Свлачището е от лявата страна на път II-63 между 44
Коментари Харесай

Свлачище затвори пътя от Трън към Перник

Свлачището е от лявата страна на път II-63 сред 44 и 47 км по посока Трън.
В късните часове на вчерашния следобяд придвижването на тежкотоварните коли през пътния сектор е било спряно, нощес е било прекратено цялото придвижване.

На отнесения път разчитат освен жителите на Трън, а и влизащите в България през граничния пункт „ Стразимировци. За тежките камиони е основана организация още на пункта, с цел да заобиколят проблематичния сектор.

"На процедура това е главната пътна артерия, свързваща региона с града. В момента се употребява обиколен маршрут през селата Велиново и Глоговица, който също не е безпроблемен, само че при всички случаи дава опция. Работи се интензивно по подсилване на терена ", сподели Соколова.

Направен е дренаж на терена на затворения поради свлачище път на входа на рън. Вече е почнало насипването на наедрял камък и скална маса.

Тази заран е било спряно просмукването на вода под пътното платно.

"Надяваме се да можем да укрепим терена бързо и да възстановим придвижването. Изсичаме растителността по ската над платното и обезпечаваме сигурността на водачите. Предстои бързо ново залесяване, тъй че укрепването на терена да е трайно ", съобщи регионалният шеф Ирена Соколова.

Обходният маршрут през Велиново и Филиповци удължава пътуването с 10 километра, само че поради неприятния път разстояние, което се изминава за 10 минути, лишава половин час. На места мъчно се разминават два автомобила.

Експерти геодезисти ще проучат за какво се е стигнало до свлачището. В региона до момента не е имало такива проблеми. Проверен е и водопроводът, който минава по билото.

Участъкът ще бъде затворен сигурно до на следващия ден на обяд. Трън остава без път, само че най-малко ще има вода.

По думите на регионалния шеф Ирена Соколовай при положителни метеорологични условия още на следващия ден ще стартира полагането на асфалт в проблематичния сектор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР