Свлачище на крайбрежната алея на курортно селище Равда се е

...
Свлачище на крайбрежната алея на курортно селище Равда се е
Коментари Харесай

Свлачище в Равда застрашава жители и туристи

Свлачище на крайбрежната алея на курортно населено място Равда се е активизирало при последния огромен дъжд. Земната маса се е свлякла съвсем на плажната линия. Според локалните главната причина е, че ул. "Зорница " е с надолнище към морето и дъждовната вода се събира на крайбрежния склон. Експерти на Община Несебър към този момент са изследвали терена, а от Геозащита ще създадат план за спешно подсилване на брега.

Това е станало преди 2 седмици. Свлачището е прекомерно обезкпокоително, тъй като наоколо до него има огромен хотел, както и доста заведения.

,,Сигнализирахме Общината, която реагира мигновено. Сигнализирахме и регионална администрация, която ме препрати към 112. Геозащита също знаят, освен от нас за този случай, само че и преди една-две години концесионирът също е алармирал за вероятно проваляне на брега. Държавно се бави процедурата, с цел да може общината да поеме надзор над процеса на работа'', изясни зам.-председателят на Клуб на хотелиера Цветан Стойков.

Пред Bulgaria ON AIR жителите разясниха, че главните им терзания са за хората, които се разхождат в региона и се надяват, че хотелите и другите здания в профил са построени, както би трябвало.

От Община Несебър твърдят, че казусът ще бъде решен в най-скоро време и свлачището ще бъде укрепено.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР