Свищов. В рамките на два дни над 80 души кандидатстваха

...
Свищов. В рамките на два дни над 80 души кандидатстваха
Коментари Харесай

Велико Търново: Първите кандидат-магистри на Стопанска академия „Д. А. Ценов” - гр. Свищов подадоха документи веднага след държавните си изпити за ОКС „бакалавър”

Свищов. В рамките на два дни над 80 души аплайваха за продължение на висшето си обучение в ОКС „ магистър ” в Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ”. Приемът на документи започва в първия ден от държавните изпити и най-нетърпеливите се възползваха от опцията още в границите на същия ден, след приемане на оценката, да аплайват в определената магистърска стратегия. Това оповестиха от пресцентъра на Стопанска академия „ Д. А. Ценов ” - гр. Свищов . За образователната 2018/2019 година свищовското висше учебно заведение реализира банкет по 39 магистърски стратегии в направленията 3.8. „ Икономика ” и 3.7. „ Администрация и ръководство ”. Обучението по предлаганите магистърски стратегии е в две форми – постоянна и отдалечена, като срокът за подаване на документи за постоянно образование е до 18.08.2018 година, а за отдалечено – до 21.09.2018 година
За постоянно образование могат да аплайват придобилите ОКС „ бакалавър ” в направленията 3.8.„ Икономика ” или 3.7. „ Администрация и ръководство ”. Първият, кандидатствал за постоянна магистратура незабавно след държавния си изпит, е Кристина Цветозарова – приключила ОКС „ бакалавър ” в компетентност „ Аграрна стопанска система ”, тя кандидатства за магистърска стратегия „ Агробизнес ”. Кандидат-магистрите за постоянно образование, които приключиха с цялостно отличие бакалавърска степен (среден триумф Отличен (6.00) и оценка от държавен изпит Отличен (6.00) и подадоха документи в същия ден след изпита, са Николета Йорданова от познавач. „ Счетоводство и надзор ”, кандидатстваща за Министерство на правосъдието „ Счетоводство и одит в нефинансовите предприятия ”, и Станислава Стоянова от познавач. „ Финанси ”, избрала Министерство на правосъдието „ Финансов мениджмънт ”.
За отдалечено образование могат да аплайват икономисти и неикономисти с ОКС „ професионален бака¬лавър ”, „ бакала¬вър ” или „ магистър ”. Първият кандидат-магистър неикономист за новата образователна 2018/2019 година е Христина Михайлова – здравна сестра, избрала да продължи образованието си в Министерство на правосъдието „ Здравен мениджмънт ”, а първият професионален бакалавър, кандидатствал за ОКС „ магистър ”, е Антония Конова, избрала „ Счетоводство и одит в нефинансовите предприятия ”. Част от кандидат-магистрите с отличен триумф са предпочели отдалечената форма на образование заради опцията да съчетаят ученето с работа (което проличава и от слогана на тазгодишната акция „ Учиш, до момента в който работиш), с развъждане на децата си или с пребиваването им в разнообразни елементи на света. Базирано върху потреблението на актуалните постижения в региона на осведомителните технологии и тяхното приложение, отдалеченото образование съставлява сполучлива опция на задочната и постоянната форми на образование, съчетавайки техните преимущества – поддържане на непрекъснат контакт с преподавателя, без да е належащо наличието на занятия във закрепени дни и часове през интервала на образование.
Като иноватор и потвърдил се водач в отдалеченото образование на магистри, Стопанска академия регулярно осъвременява предлаганите магистърски стратегии на български и на британски език, с цел да бъдат съобразени оптимално с условията на работодателите и бизнеса. Свищовската академия обезпечава: цялостен комплект образователни материали за подготовка; 24/7 онлайн достъп до всички електронни запаси за обучение; непрекъснат контакт с преподавателите и консултантите по съответната дисциплинираност. За облекчение на студентите, присъствени постоянни изпитни сесии се организират единствено в събота и неделя, а също така, има изнесени центрове в София и Стара Загора за административно обслужване, в които могат да се подават документи и да се поставят изпити. Облекчена е процедурата за кандидатстване, периодите за образование са съкратени, а с цел да могат по-лесно да съчетават работа и учене, образователният развой е разграничен на модули, което води и до по-равномерно систематизиране на напъните през семестъра. За студентите-магистри в отдалечена форма е обезпечена и опция за разсрочено заплащане на семестриалните такси, които са едни от най-атрактивните в страната. Сред преимуществата за студентите на Стопанска академия в ОКС „ магистър ” са още: улеснен достъп до стипендиантски и стажантски програми; евентуална опция за присъединяване в университетския живот, стратегия Еразъм+, интернационалните студентски бригади; световнопризната тапия и Европейско дипломно приложение; действителни вероятности за сполучлива кариерна реализация в организации от обществения, корпоративния и неправителствения браншове в България и чужбина.
Актуална и подробна информация за предлаганите магистърски стратегии в постоянна и в отдалечена форми на образование, метода и периодите за кандидатстване се разгласява на уеб страницата на Стопанска академия: www.uni-svishtov.bg/kskm
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР