Свищов. Студентска кръгла маса на тема Състояние и перспективи за

...
Свищов. Студентска кръгла маса на тема Състояние и перспективи за
Коментари Харесай

Велико Търново: Състояние и перспективи за развитие на туристическа дестинация България дискутираха студенти на кръгла маса в Стопанска академия в Свищов

Свищов. Студентска кръгла маса на тематика „ Състояние и вероятности за развиване на туристическа дестинация България ” се организира в Стопанска академия, проведена от катедра „ Икономика и ръководство на туризма ”. Научният конгрес сложи началото на план „ Съвременни измерения на ръководството на туристическа дестинация България ”, с началник проф. доктор Марияна Божинова, който екип от преподаватели и докторанти към катедрата ще осъществят през актуалната 2018 година Кръглата маса бе част от проведените прояви за Деня на студента от познавач. „ Икономика на туризма ”, който се организира за втора поредна година. Това оповестиха от пресцентъра на Стопанска академия „ Д.А.Ценов " .
Студентския конгрес откри проф. Божинова и приветства участниците. „ Проблемите на туристическа дестинация България са доста и са разнородни, само че вероятностите за развиване на нашата туристическа дестинация са съвсем неизчерпаеми ”, съобщи проф. Божинова. По думите й, има доста сериозен капацитет за развиване и диверсификация на продуктите на туристическа дестинация България за тя да се препозиционира като дестинация на четири сезона. „ Наред със в този момент разпознаваемата ни дестинация като дестинация за морски рекреативен туризъм и за планински ски туризъм, т.е. за всеобщ туризъм, концепцията и на държавно равнище, и на равнище Министерство на туризма е да се създаде капацитетът точно във връзка с другите профилирани форми за туризъм (алтернативен туризъм), за които страната ни има големи естествени и антропогенни туристически запаси ”, акцентира още проф. Божинова.
С презентации в кръглата маса участваха студенти от 1, 2 и 4 курс на познавач. „ Икономика на туризма ” в постоянна и задочна форми на образование, както и докторанти към катедрата. В подадените за научния конгрес 14 отчета, участниците показаха пред аудиторията своите разработки, разкриващи проблемите и вероятностите за развиване на туристическа дестинация България на национално и районно равнище. Обект на разбор бяха и другите форми на различен туризъм, за чието развиване страната ни има забележителен ресурсен капацитет. Разискваните проблеми провокираха забавни полемики, в които присъединяване взеха всички присъстващи.
В края на форума с грамоти за първо, второ и трето място бяха отличени три от презентациите. На първо място се класира екип в състав Лилия Петкова, Искра Иванова и Мирослав Иванов – 4 курс, постоянно образование. Второ място зае Теодора Димитрова – 4 курс, постоянно образование, а на трето място се класира Петя Костова – втори курс, постоянно образование. Наградите на отличените студенти бяха връчени на извършената Вечер на компетентност „ Икономика на туризма ”.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР