Свищов. Студенти от Стопанска академия Димитър А. Ценов-Свищов посетиха Световната

...
Свищов. Студенти от Стопанска академия Димитър А. Ценов-Свищов посетиха Световната
Коментари Харесай

Свищовски студенти посетиха Световната митническа организация и Съвета на Европейския съюз в Брюксел

Свищов. Студенти от Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ”-Свищов посетиха Световната митническа организация, Съвета на Европейския съюз в Брюксел, Белгия, и Централното митническо ръководство на Агенция „ Митници ” в София. Това оповестиха от пресцентъра на висшето образователно заведение . Работните визити бяха проведени от катедра „ Контрол и разбор на стопанската активност ”, която развива образование по дисциплини, свързани с митническия надзор и митническото посланичество. В групата бяха студенти от 3-ти и 4-ти курс в компетентност „ Стопански и финансов надзор ” и от магистърска стратегия „ Валутен, митнически и данъчен надзор ”, съпроводени от своите преподаватели към катедрата – проф. доктор Георги Иванов и доцент доктор Момчил Антов.
В централата на Световната митническа организация (СМО) студентите имаха опция да се срещнат с нейните съществени функционалности и задания, както и с организацията на активността й. Основен акцент на визитата бе представянето на най-новата самодейност на СМО – WCO Academy, която е ориентирана към реализиране на електронни образования в региона на митническия надзор за представители на бизнеса и университетите. Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ”-Свищов е първият университет в света, който започва развой по включване в тази самодейност. Посредством достъпа до ресурсите на WCO Academy, студентите ще имат опция да получават задълбочени знания и профилирана информация непосредствено от СМО. На извършената в края на визитата работна среща сред свищовските преподаватели и представители на СМО бяха разисквани опциите за бъдещо съдействие и узаконяване на образователните стратегии на Стопанска академия по митнически надзор съгласно стандартите на СМО (PICARD Professional Standards).
По време на визитата в Брюксел, със съдействието на Агенция „ Митници ”, бе проведено и наличие на студентите на постоянно съвещание на работната група „ Митнически съюз ” към Съвета на Европейския съюз. Тази група координира митническите връзки с страни отвън Европейски Съюз и показва общата позиция на Европейски Съюз в Световната митническа организация. На съвещанието студентите следиха диспути по съответни политики в региона митническия надзор и изслушаха позициите на обособени държави-членки на Европейски Съюз. Председателят на работната група, Филип Лефебюр направи обособена среща с групата от Стопанска академия, на която те се срещнаха с главните политика на Европейски Съюз в региона на митническия надзор. Студентите демонстрираха необикновен интерес по отношение на бъдещето на митническия съюз в подтекста на BREXIT. В края на визитата за свищовската група бе проведено посещаване в главните административни здания на Европейски Съюз, а точно Justus Lipsius, Европа и Лекс.
След завръщането си в България групата от Стопанска академия бе призната от Юлиан Мирков – зам. шеф на Агенция „ Митници ”. На срещата студентите споделиха усещания от визитите в Брюксел, а Юлиан Мирков изрази поддръжката на българската митническа администрация към сходни начинания. Бяха повдигнати и въпроси по отношение на някои бъдещи взаимни дейности с учебен темперамент сред Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” и Агенция „ Митници ”.
„ Осъществяването на тези работни визити имат за цел обогатяване познанията на участващите в тях студенти по отношение на работата на институциите на равнище Европейски Съюз и в частност на тези, свързани с построяването и използването на общоевропейската митническа политика ”, разясниха университетските преподаватели, които придружиха студентите в Брюксел. По думите им, това подкрепя процеса по образуване на систематичен разговор сред младежите и представителите на практиката, запознавайки ги с главните експертни действия в институциите на Европейски Съюз и работата на българските представители в тях. Не на последно място, посредством осъществените визити са построени трайни институционални контакти с интернационалните организации, за включването им в образованието и обезпечаване на благоприятни условия за студентите на Стопанска академия за осъществяване на на практика образования на високо професионално равнище по време на следването им.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР