Свищов. По инициатива на ХГ Николай Павлович“, представители на културните

...
Свищов. По инициатива на ХГ Николай Павлович“, представители на културните
Коментари Харесай

Велико Търново: Културните институции в Свищов поднесоха цветя на паметната плоча на акад. Александър Божинов в родната му къща

Свищов. По самодейност на ХГ „ Николай Павлович “, представители на културните институции в Свищов сервираха цветя на паметната плоча на акад. Александър Божинов, в родната му къща, в крайдунавския град, оповестиха от пресцентъра на Общината . Поводът, който събра културните дейци е навършването на 140 години от рождението на основоположника на българската художествена подигравка. По мотив кръглата годишнина от 17.00 часа в ХГ „ Николай Павлович “ се открива галерия отдадена на невероятния български художник-карикатурист, илюстратор, публицист и журналист акад. Александър Божинов. В изложбата са показани общо 146 негови картини, карикатури, рисунки, илюстрации и шаржове, както и негови персонални движимости и истинска авторска диорама – „ Млада София “.
Във фонда на ХГ „ Николай Павлович “ се пазят над 3 500 произведения на фамозния свищовски създател. Изложбата ще продължи от през днешния ден до 23 март.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР