Свищов. Народните представители от ГЕРБ винаги се стремим да подкрепяме

...
Свищов. Народните представители от ГЕРБ винаги се стремим да подкрепяме
Коментари Харесай

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в с. Овча могила: ГЕРБ винаги подкрепя инициативите на местната власт и кметовете

Свищов. Народните представители от ГЕРБ постоянно се стремим да поддържаме самодейностите на локалната власт и кметовете и да оказваме нужното подпомагане за развиването на районите. Това съобщи в свищовското село Овча могила ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на среща с носителите на наградата „ почтени българи “ свищовски доброволци Георги Иванов, Тихомир Веселинов и Милен Милев, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Тримата мъже са наградени също и с почетно отличие на Министерство на вътрешните работи за героизъм и заслуга за проявената смелост при оправянето с огромен пожар в края на декември. Мъжете са доброволци от отряда в Овча могила, където действа първият у нас Кризисен център за битка с пожарите, бедствията и злополуките.
Центърът бе построен по самодейност на локалната власт за бързо и съответно преодоляване на незабавни обстановки в по-отдалечените места на община Свищов. Край Овча могила се намират пет села с население над 4000 души и за времето от откриването му през октомври 2016 година, звеното потвърди своята успеваемост. Центърът разполага с пожарен автомобил и кола за спешна помощ, обезпечена с персоналното подпомагане на Цветан Цветанов.
В Овча могила, дружно с великотърновския кмет Даниел Панов и с депутата от ГЕРБ-Свищов Станислава Стоянова, Цветан Цветанов посети и новосъздадения Център за настаняване от фамилен вид за хора с деменция, както и изгорялата постройка на Здравната работа, намираща се в съседство. Именно при потушаването на бушувалия там пожар през декември, тримата отличени доброволци са показали героизма си, изправяйки се против стихията. Благодарение на бързата реакция на доброволното формирование са били евакуирани болните хора и личният състав, като в същото време са почнали и да гасят пожара, до момента в който чакат идването на огнеборците. По думите на Цветанов сходни обществени звена като Центъра за настаняване от фамилен вид за хора с деменция обезпечават освен грижа за нуждаещи се хора, само че и работни места за локалните поданици.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР