Свищов. 149 години от преминаването на четата на Хаджи Димитър

...
Свищов. 149 години от преминаването на четата на Хаджи Димитър
Коментари Харесай

Велико Търново: 149 години от преминаването на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа в България са отбелязани в село Вардим

Свищов. 149 години от прекосяването на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа в България са маркирани в село Вардим, община Свищов. Това заяви в предаването „ Добре пристигнали в Свищов “ на Радио „ Фокус “ – Велико Търново кметът на обитаемото място Сенка Добрева. Церемонията се е състояла в центъра на селото, а венци и цветя са поднесени в местността Янково гърло, където има построен и специфичен паметник.
„ Преди няколко години бе инсталирана паметна и плоча за героите от четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа, починали през 1868 година. Тя също се намира в центъра. Пред нея венци и цветя сервираха кметът на община Свищов Генчо Генчев, ръководителят на Общински съвет – Свищов доктор Кристиян Кирилов и общественици “, описа още Сенка Добрева.
Освен това тя прикани постоянно да помним делото на нашите предшественици. По време на церемонията привет към локалните поданици е отправил и кметът на Общината Генчо Генчев. Гости на тържествената стратегия са били още секретарят на Общината Любомира Петрова, Росен Маринов, шеф на дирекция „ Култура и културно завещание ”, Таня Ликова, основен специалист „ Култура ” към Общината, и общински съветници.
Празничната вечер приключи със заря, проведена от Кметство – Вардим.
Луиза ТРАНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР