Свирепата гореща вълна в САЩ може най-накрая да отслабне през

...
Свирепата гореща вълна в САЩ може най-накрая да отслабне през
Коментари Харесай

Горещата вълна в западната част на САЩ ще отслабне, но опасността от пожари остава

Свирепата гореща вълна в Съединени американски щати може най-сетне да отслабне през идващите дни, споделиха синоптиците в сряда, само че те предизвестиха и за рискови условия на пожари поради мощните ветрове из сухия регион. Калифорния и прилежащите щати претърпяха седмица на рекордни температури, които към този момент провокираха смъртоносни горски пожари и ежедневна опасност от прекъсване на тока, до момента в който електрическата мрежа се бори да се оправи с възходящото търсене.

Но плануваното изстудяване със студения фронт от Канада, наподобява ще донесе свои рискове, сподели Националната метеорологична работа. „ Този леден фронт също ще помогне за основаването на поривисти ветрове в северната част на Големия басейн и северните високи равнини през днешния ден. В композиция с ниска относителна мокрота, изискванията евентуално ще засилят капацитета за нови горски пожари, а съществуващи пожари да се популяризират неконтролируемо “, предизвести службата. Центърът за прогнозиране на стихии " издаде извънредно сериозна пожарна зона за северна част на щата Монтана, където вятърът може да стигне до 95 километра в час.

Редица горски пожари към този момент бушуват из западните Съединени щати, в това число два смъртоносни пожара. Пожарът в мелницата в Северна Калифорния умъртви двама души и унищожи над 100 здания, разпростирайки се върху повърхност от 1600 хектара в окръг Сискиу. На югоизток от Лос Анджелис пожарът във Феървю продължава да се разраства и остава отвън надзор, споделиха чиновници на пожарната в сряда. Известно е, че двама души са починали в огъня, който избухна от високите температури в понеделник и в този момент е погълнал 5000 акра. На повече от 10 000 души е казано да се изтеглят, само че шерифският отдел на окръг Ривърсайд сподели, че не всички са се вслушали в предизвестията - макар разполагането на десетки чиновници, които обикалят от врата на врата. /БГНЕС, АФП
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР