Свински бъбрек, трансплантиран на човек в мозъчна смърт в САЩ,

...
Свински бъбрек, трансплантиран на човек в мозъчна смърт в САЩ,
Коментари Харесай

Свински бъбрек, трансплантиран на човек в мозъчна смърт в САЩ, функционира рекордните два месеца

Свински бъбрек, трансплантиран на човек в мозъчна гибел в Съединени американски щати, действа рекордните два месеца, предадоха Асошиейтед прес и Агенция Франс Прес. 

Американският теоретичен екип, направил присаждането, разгласи в четвъртък, че опитът е завършил съгласно първичния проект. 

" В последните два месеца научихме доста посредством наблюдения и разбори, имаме основателна причина да сме оптимисти за бъдещето ", съобщи в известие за медиите доктор Робърт Монтгомъри, шеф на Института за трансплантации " Лангон " към Нюйоркския университет. Там е осъществена трансплантацията. 

Присаждането на органи от генетично модифицирани животни би могло да даде решение на хроничния дефицит на донори. В момента повече от 100 000 американци са в листата на чакащите за трансплантация на органи, като близо 88 000 имат потребност от нов бъбрек, отбелязва Агенция Франс Прес.

На 14 юли т.г. свински бъбрек е трансплантиран на мъж в положение на мозъчна гибел, чието тяло е дарено от фамилията му за научни цели. Животното е генетично модифицирано, тъй че органът да не бъде отритнат незабавно от човешкото тяло.
    
Въпреки че месец след интервенцията не са следени признаци на отменяне, американските експерти обявиха, че по-късно се е наложило да бъдат увеличени дозите от имуносупресивното лекуване поради нараснал риск от неприемане на бъбрека. 

Резултатите от проучването ще бъдат оповестени през идващите месеци, се споделя още в известието на медицинския център. Експериментът продължиl общо 61 дни.

" За да създадем безграничен източник на органи, би трябвало да се научим по какъв начин да управляваме трансплантациите на свински органи в хора ", изясни доктор Робърт Монтгомъри в четвъртък. " Тестването им ни разрешава да усъвършенстваме имунопотискащата терапия и избора на генни модификации, с цел да създадем бъдещите опити по-сигурни ".

Планирани са още тествания върху умряли пациенти.

Миналата година хирурзи от университета на Мериленд влязоха в историята, като трансплантираха генномодифицирано свинско сърце на обречен на смърт мъж, за който нямаше друга вяра. Той живя единствено два месеца, преди органът да спре да действа по аргументи, които към този момент не са изцяло изяснени, напомня Асошиейтед прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР