Свинеферма в Белозем бе наказана с 50 000лв. глоба от

...
Свинеферма в Белозем бе наказана с 50 000лв. глоба от
Коментари Харесай

Свинеферма в Пловдивско отнесе 50 000лв. глоба, отглежда животните без разрешително

Свинеферма в Белозем бе осъдена с 50 000лв. санкция от Регионалната ревизия по околната среда и водите. Дружеството „ Стомар Инвест “ е било глобено за това, че прави активност без за нея да бъде издадено сложно позволение.
Прочетете още
Нарушението е било открито по време на планова инспекция във фермата, осъществена в средата на февруари. На място чиновници установили, че броя на отглеждани животни надвишава потенциала на свинефермата, прецизират от екоинспекцията пред TrafficNews .

На тази база е издадено наказателно разпореждане за нарушение на Закона за запазване на околната среда, където за действието е планувана глоба в размер на 50 000лв..

Отчита се рецидив, защото това не е първият път, в който сдружението „ Стомар Инвест “ получава сходна солидна санкция. През 2015г. свинефермата в Белозем бе осъдена по тази причина, че обектът е с потенциал от 15 170 места за развъждане на прасета, като в това време прави това нелегално – без налично позволение.

През годините свинефермата е ставала обект на многократни инспекции от разнообразни институции, които са завършвали със наказания. Има изгубено дело против Басейнова дирекция поради водовземане над разрешените количества. Налагани са санкции за изпускане на нечисти отпадни води. Преди близо две десетилетия на сдружението са съставяни актове за нарушавания и са пломбирани са свинарници. Впоследствие специалистите установили, че пломбите са отстранени и се прави активност, която опонира на законоустановените правила.

За систематичните нарушавания на екологичното законодателство са били сезирани прокуратура и отдел „ Икономическа полиция “, само че досега не е известно против сдружението да са предприемани наказателни ограничения отвън парични наказания.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР