Свиленградският районен съд призна за виновни двама български граждани -

...
Свиленградският районен съд призна за виновни двама български граждани -
Коментари Харесай

По 2 г. затвор за мъж и жена, измамили турчин с обещание за брак

Свиленградският областен съд призна за отговорни двама български жители - мъж и жена, по обвиняване за машинация на турски жител в размер на 58 961 евро с левова равноценност на 111 045 лева с заричане да подписа брак с нашенка, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване. Съдът наложи на Б.З (52 г.) и Г.Х. (46 г.) наказване от по две години затвор с първичен " общ " режим на излежаване на присъдата.

Деянието траяло от 30 септември 2018 година до 29 август 2019 година Потърпевшият турски жител М.К. отседнал в хотел в Сандански. Там се сприятелил с Б.З и Г.Х. Научавайки детайлности от неговия персонален живот, двамата го въвели в подвеждане, че познавали 28-годишна жена, която живеела в Белгия. Те му предложили да го срещнат с нея. Чрез телефонно позвъняване и проявление на фотография потърпевшият провел диалог с неустановена по делото жена, която му дала обещание да се ожени за него и да отиде в Турция. Условието било да реши финансовите ѝ проблеми.

Според поддържаната легенда, дамата Айшегюл щяла да дойде в България, а по-късно да заминат двамата и за Турция. За задачата било належащо М.К. да ѝ помогне да позволи разнообразни нейни финансови проблеми и компликации, свързани с неплатени санкции, болести, лекувания, адвокатски услуги, изваждане на документи, налози, погасяване на заеми, престой в хотели и други. Заблуденият мъж направил персонално и посредством собствен другар общо 53 парични превода в общ размер на 58 961 евро с левова равноценност 111 045 лв.. Парите били получени от Б.З. и Г.Х., които не са ги възстановили на потърпевшия.

Присъдата може да се апелира и стачкува пред Окръжен съд - Хасково.

Подобен случай имаше в Шумен при започване на 2022 година. Тогава 59-годишен турчин се оплака, че в продължение на 12 години превел на сякаш подготвена да се омъжи за него българка, която обаче била в материални затруднеия, общо 20 000 евро.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР