Свиленград. Водачът на листата на ГЕРБ-СДС за Евроизборите Мария Габриел

...
Свиленград. Водачът на листата на ГЕРБ-СДС за Евроизборите Мария Габриел
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Мария Габриел, ГЕРБ: Работим за Европа във всяко населено място с измерими ползи за хората

Свиленград. Водачът на листата на ГЕРБ-СДС за Евроизборите Мария Габриел се срещна с кмета на община Свиленград инж. Георги Манолов и екипа на общината, който работи по европейски планове и стратегии, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Мария Габриел посети новоизградената общинска библиотека в Свиленград. Тя е първата в Южна България, построена от община, за последните 30г. " Библиотеките са свято място. Впечатлена съм от това, че сте построили място за четене и образоване ", показа Габриел. Тя заяви, че ще включи локалната книжовна институция в Европейската седмица на програмирането от 5 до 20 октомври. Тагава по концепция на Мария Габриел тук ще гостува Роботчето Флинт и с доста новаторски и занимателни игри децата ще бъдат привлечени в библиотеката. Освен това Мария Габриел поздрави екипа на община Свиленград, че е кандидатствал по втората покана на програмата на Европейска комисия за безжичен интернет. Резултатите от нея ще бъдат оповестени до 15 май, а една от точките за безвъзмезден интернет ще бъде библиотеката в Свиленград. Кметът на община Свиленград Георги Манолов показа на Мария Габриел екипа от специалисти, който работи по европроекти и стратегии. Общината разполага с един от най-хубавите екипи, с помощта на който тук са създадени и осъществени редица планове, финансирани от Европейски Съюз по Оперативна програма “Регионално развитие”, ОПРСР И ОПОС. Експертите сложиха въпроса за другите критерии и условия на ръководещите и контролните органи. Това е проблем, който би трябвало да сложим в Екологичен потенциал, с цел да няма разминаване на правила и критерии, акцентира Мария Габриел.
Освен по европрограми, общината работи по планове, финансирани от държавния бюджет. Благодарение на поддръжката на Правителството, единствено през 2018 година с две постановления на Министерски съвет са отпуснати бюджетни средства в размер на над 2,7 милиона лв.. През август 2018 с разпореждане на Министерски съвет по бюджета на община Свиленград бяха приведени 1 000 000 лева за осъществяване на план „ Пътна връзка на Автомагистрала „ Марица " с индустриална зона, гр. Свиленград ", заяви кметът.Няколко месеца по-късно, през декември, община Свиленград получи от Правителството 1 701 185 лв. за реорганизация на улична мрежа в град Свиленград, добави Манолов.
В срещата участваха народните представители от ГЕРБ Евгения Ангелова и Митко Полихронов, и регионалният координатор на ГЕРБ Делян Добрев. Не се колебайте да търсите подпомагане от мен по всеки въпрос, тъй като работещи екипи като Вашият, виждат проблемите и дават правилните решения, сподели в края на срещата в Свиленград Мария Габриел.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР