Свиленград. Проектът Визия за България“ представиха и дискутираха народните представители

...
Свиленград. Проектът Визия за България“ представиха и дискутираха народните представители
Коментари Харесай

Александър Симов, БСП: Културата е изтърсакът на управлението, защото бюджетът за нея е трайно закотвен на 150 млн. лв. годишно

Свиленград. Проектът „ Визия за България “ показаха и дискутираха народните представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Александър Симов и Нона Йотова с културни дейци и самодейци в град Свиленград. Това оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия . „ Културата в град, като нашия, се крепи от самодейците, на инат на страната “, бе едно от мненията, към което се сплотиха присъстващите. Те споделиха, че Министерството на културата е не запомнило за общини, като Свиленград, и не финансира нито библиотеки, нито историческия музей. „ Опасявам се, че културата е изтърсакът на ръководството, тъй като бюджетът за нея е трайно закотвен на 150 млн. лева годишно, без значение от уверенията на ръководещите, че ще се усили. Това значи единствено едно – ГЕРБ не дава пуканата пара за просвета. Като опция, ние ще променим това. Доказваме го с нашите парламентарни начинания “, означи националният представител Александър Симов. Присъстващите сложиха въпроса за приключването на младите гении от страната. Народният представител Нона Йотова разяснява, че е нужна целенасочена държавна политика в поддръжка на даровитите деца в региона на културата. „ Никой не мисли за тях, оставяме ги да избягат в чужбина, да се развиват там, а това е тежък удар освен за културата, само че и за българското общество “, сподели тя. Участниците в полемиката утвърдиха законопроекта „ Културен чек “ и предложиха Българска социалистическа партия да продължи да го отстоява, без значение, че е бил отритнат.
По- късно денем народните представители организираха среща и с жителите на Свиленград. В срещата присъединяване взе и националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Никола Динков. „ Поради утвърждението, което срещам към плана „ Визия за България “ ще разработим и Визия за Хасково “, акцентира Динков. Коментиран бе и въпросът за държанието на вицепремиера на България, на което националният представител Александър Симов отговори: „ Това държание е явната проява на арогантното лице на властта “. Емоционалната кулминационна точка на срещата пристигна с осъществяването на песента „ Не изпитвам завист “ на Нона Йотова. Тя пое уговорката въпросите, касаещи културата в района, да бъдат отнесени в Народното събрание.
Жителите на град Маджарово разискаха с народните представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ – Манол Генов и Цветан Топчиев плана на Българска социалистическа партия „ Визия за България “. Присъстващите на срещата демонстрираха интерес към Визията, сложиха голям брой въпроси в разнообразни сфери и дадоха своите оферти. Един от проблемите, който бе подложен от присъстващите, бе за хората, които „ имитират земеделие “. „ Това събитие се получава, вследствие на неналичието на надзор от страна на страната. Във Визията сме предложили съответни ограничения “, изясни националният представител Цветан Топчиев. Темите опазване на здравето и данъчна политика бяха измежду водещите на срещата. Гражданите показаха недоволството си от обстоятелството, че един общопрактикуващ доктор посещава общинския център един път седмично и на територията на общината няма нито една аптека. По отношение на данъчната политика, националният представител Манол Генов разяснява, че: „ Акцентът в данъчната политика, препоръчана във „ Визия за България “ е - по- огромна обществена правдивост при разпределението на обществения финансов запас. Той разяснява и различния бюджет, който Българска социалистическа партия предлага за 2019 година
Жителите на село Минерални бани, Хасковска област разискаха плана „ Визия за България “ с народните представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Васил Антонов и Иван Генов. Присъстващите поддържаха частта от препоръчаната от Българска социалистическа партия обществена политика във „ Визия за България “, която включва преизчисляване на пенсиите. Широко дискутиран бе и въпросът със опазването на здравето, като присъстващите дадоха предложение то да бъде разграничено на държавно и частно за по- висока досегаемост. Засегнати бяха и екологичните проблеми в региона, свързани с нездравословните излъчвания от " Топлоелектрическа централа Марица изток ", и казусът със заетостта. Изграждането на индустриални зони, като метод за превъзмогване на казуса със заетостта, разяснява националният представител Иван Генов. Въпросите, касаещи енергетика и нуждата от създаване на АЕЦ „ Белене “, разяснява националният представител Васил Антонов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР