Свикването с войната ще бъде най-тежката присъда за едно общество.

...
Свикването с войната ще бъде най-тежката присъда за едно общество.
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Войната в Украйна не е война в Украйна, а война в Европа

" Свикването с войната ще бъде най-тежката присъда за едно общество. Нашата роля като член на Европейски Съюз би трябвало да бъде по-силна и по-сигурна. Войната в Украйна не е война в Украйна, а война в Европа. Беше нарушено табуто след Втората международна война, а точно - в никакъв случай повече война в Европа ". Това съобщи в ефира на предаването " Панорама " вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя разяснява и случая с убития служител на реда на границата. " Този случай нямаше да е вероятен в случай че си бяхме свършили работата като институции в последните 10 години. Темата за миграцията не е единствено българска, а европейски и международен въпрос. България получава не напълно задоволително пари по фонда за миграция и леговище. Това е значимо поради техниката, поради системите за наблюдаване. Съкращаването на Гранична полиция, неподготвените хора, прехвърлянето на хора от вътрешността на страната към границата, без добре да са подготвени. За мен всичко минава с разбиването на каналджийските мрежи. Те не са основани преди 2-3 месеца, а много от дълго време ", счита Йотова.

" Аз съм оптимист за основаването на държавното управление. Но не ми харесва това, че политическите сили след договарянията поставят една запетайка, едно " само че ", и споделят, че възможното държавно управление ще бъде за къс интервал до локалните избори. Няма по какъв начин служебния кабинет да бъде със знак на тъждество с едно постоянно държавно управление. Служебният кабинет няма политически функционалности, той няма болшинство в Народното събрание. Не съм уверена, че сега служебните министри са в положително въодушевление, тъй като би трябвало да носят задължение ", сподели още тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР