Свикнали сте да пътувате, а пандемията от коронавирус силно ограничи

...
Свикнали сте да пътувате, а пандемията от коронавирус силно ограничи
Коментари Харесай

Да разгледаме света виртуално

Свикнали сте да пътувате, а пандемията от ковид мощно ограничи опциите да посещаваме международните забележителности.

Но и в този момент има метод да разгледате някои от най-красивите места на Земята. Дори не е нужно да напущаме комфорта на личните си домове. Благодарение на технологиите това е допустимо. Голям брой от музеите и художествените галерии са със затворени порти поради рестриктивните мерки, наложени от обстановката с COVID-19. Но пък бяха проведени невероятни виртуални обиколки, показващи най-хубавото от сбирките си. Същото важи и за естествените забележителности, които могат да бъдат посетени елементарно през компютърния екран. За секунди даже можете да се изкачите до 2430 м надморска височина, с цел да се порадвате на Мачу Пикчу в Перу.

Ето няколко виртуални обиколки на забележителности по света, които ще разнообразят деня ви и ще ви накарат да се придвижите на хиляди километри, седейки на дивана в хола си.

Великата китайска стена

Разгледайте някои от най-впечатляващите елементи на най-известната забележителност в Китай в тази виртуална обиколка от The China Guide.

Мачу Пикчу

Или „ Изгубения град на инките ”. Една от най-интересните забележителности по целия свят. Посетете тази виртуална обиколка от Гугъл Arts & Culture.

Петра в Йордания

Google’s Street View Treks оферират завладяващи обиколки зад кулисите на някои от най-неуловими чудеса в света. Нашата обичана е Петра в Йордания.

Атинският Акропол

Запознайте се с елинска история в този виртуален справочник.

Пътят на колосите в Северна Ирландия

Почитател сте на ‘Game of Thrones’? Направете пътешестване до суровото северноирландско крайбрежие, където е снимана огромна част от поредицата, и обиколете поразителните базалтови колони на Пътя на колосите.

Тадж Махал

Тадж Махал е затворен за гости. Вижте обаче гледките от горната страна на тази виртуална обиколка.

Хеопсовата пирамида в Гиза

Известна още като Великата или Голямата пирамида в Гиза. Вижте какъв брой е поразителна.

Дворецът на Версай

Искате ли да се почувствате като крал? Насладете се на блясъка на Луи XIV в тази виртуална обиколка от Гугъл.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР