Свикнали сме толкова много с модерните неща, че рядко се

...
Свикнали сме толкова много с модерните неща, че рядко се
Коментари Харесай

5 модерни неща, които съществуват от векове

Свикнали сме толкоз доста с модерните неща, че рядко се замисляме от кой момент в действителност съществуват, написа каналът във vbox7. Ето и от кое място идват някои от актуалните ни изобретения и събития:

Улична храна

Уличната храна се появява в Китай още през 10-ти век. Тя се радва на вниманието, както на по-бедните, по този начин и на богатите поданици. Тогава навлизат и клечките за хранене, които се оказват съвършените принадлежности за еднократна приложимост.

Фотошоп

Още викторианците стартират да употребяват разнообразни трикове, с цел да поправят фотосите си. Специални фонове, прибавяне на мастило и даже изстъргване с острие са част от методите, с които се изглаждат бръчки и понижават талии.

Компютър

Още античните гърци основават първия аналогов компютър в света. Той можел да пресметна придвижването на разнообразни астрономически обекти с изключителна акуратност, да предскаже затъмнения и други галактически събития. Гърбът му бил употребен за водене на резултати по време на спортни игри, в това число олимпийските.

Отзиви за обслужване

Древните вавилонци първи почнали да пишат мнения за обслужването , което получават. Върху глинени плочи те издълбавали мнения, свързани с търговци и некоректното им отношение към клиента, както и мнения за самата стока.

Рап борби

Рап борбите идват още от викингите . Те си организирали словесни борби по време на пиршества, в които посредством римувани стихове трябвало да обидят противника си. В скандинавските легенди даже боговете взели участие в сходни словесни борби.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР