Свикнали сме да свързваме студените месеци с мрачно настроение и

...
Свикнали сме да свързваме студените месеци с мрачно настроение и
Коментари Харесай

Мъжката мода, зимният сезон и защо цветовете са хит

Свикнали сме да свързваме студените месеци с тъмно въодушевление и тъмни облекла. Някак несъзнателно все ни тегли към черното, тъмносиньото и сивото, когато застудее. Но това несъмнено е неточност, която би трябвало да се поправи.

Да вкараме нови, нетрадиционни за нашия жанр цветове в дрешника си е същинско предизвикателство. Но е риск, който би трябвало да поемем, в случай че желаеме да изглеждаме стилни, а и да разчупим сивото всекидневие.

Този път ще си приказваме за мъжка мода. Тук казусът с цветовете е още по-голям, както и страхът от опити. Ако един мъж спада към така наречен цветофоби, разчупването на навиците би трябвало да е последователно и без внезапни ходове.

Започва се с телесните, неутрални нюанси. Те са страховит избор за есента и зимата, а и наподобяват първокласно. Дори един пуловер с бежово или светлокафяво е положително начало. А и се съчетава с доста от облеклата в дрешника в тъмни тонове (без сивите).

Изборът на неутралните, телесни тонове също изисква своята доза внимание. За да се открие идеалния, той би трябвало дс бъде съгласуван с цвета на кожата и косата. А това става единствено със смели проби на разнообразни нюанси.

Снимка 391552
Източник: H&M

Ако се опира до следване на трендовете - през топлите месеци се избират по-светли и ярки тонове, а през студените - по-топли и наситени. Оранжевото несъмнено е за експериментатори, само че някой негов по-светъл колорит може да се окаже верният избор.

Основното преимущество на есента и зимата e напластяването на облеклата. Така в случай че една от тях е по-ярка, може да остане на половина прикрита с друга, връхна дреха, с цел да липсва терзанието, че тоалетът е прекомерно пъстър. Но пък яркият акцент в него няма да липсва и това също е едно положително начало, написа Independent.

Аксесоарите също са добър метод мъжете да покажат персонален жанр и малко цвят, без да прекаляват (по техните разбирания). Цветни чорапи, шал или шапка внасят въодушевление и сигурно няма да останат незабелязани. А изборът е в действителност голям. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР