Свикнали сме да свързваме пустинята с безкрайни пясъчни дюни, изпепеляваща

...
Свикнали сме да свързваме пустинята с безкрайни пясъчни дюни, изпепеляваща
Коментари Харесай

Нова победа за шампиона Руис или триумф на Джошуа?

Свикнали сме да свързваме пустинята с безкрайни пясъчни дюни, изпепеляваща горещина и тишина. Но не и през днешния ден!

Днес (7 декември) в Саудитска Арабия ще се организира едно от най-чаканите спортни събития за годината - реваншът сред първенеца в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO) Анди Руис и някогашния собственик на тези пояси - Антъни Джошуа!

Кой ще победи в реванша сред Анди Руис и Антъни Джошуа? Гласувай Резултати

Мачът е разумно продължение на сагата, която стартира на 1 юни 2019 година в Ню Йорк. Тогава американецът с мексиканска кръв Руис шокира целия свят, нокаутирайки в седмия рунд привидно по-добре квалифицирания и по-здрав Джошуа. Наградата от този мач бяха 4 от петте международни трофеи в тежка категория (последната е владеене на Дионтей Уайлдър).
Сензационен международен първенец! Руис смъкна Джошуа от трона Мексиканецът нанесе първа загуба на британеца
Логично беше британецът да изиска реванш незабавно. След тежки договаряния той го получи, а най-далновидни и великодушни се оказаха в Саудитска Арабия. Местните уредници построиха цялостен нов град и сцена за 15 000 фенове - щастливците, които ще могат да гледат онлайн епизод 2 от съперничеството сред сегашния и някогашния първенец.

Въпреки множеството отрицателни отзиви и данни за употреба на човешки труд от страна на уредниците, двамата боксьори се съгласиха да пътуват до Близкия Изток и дефинираха дата за реванша - 7 декември.

Снимка: Reuters

Още преди триумфа си в " Медисън Скуеър Гардън ", Руис беше именуван " шишко " и не беше считан за конкуренция. Само че дейностите му демонстрираха, че той не би трябвало да бъде подценяван в нито един миг, а изненадите дебнат отвред. Последната пристигна при формалното претегляне на двамата боксьори преди срещата. Въпреки че очевидно се е вталил, Руис е... по-тежък с близо 7 кг от предния мач.
Руис по-тежък, а Джошуа по-лек спрямо предния мач (ВИДЕО) Британецът е свалил 4 кг от предходната среща за международните трофеи
Джошуа продължава да е все по този начин обран в страстите си, безмълвен и да заобикаля гръмки изявления. Оказа се, че той е измършавял с над 4 кг спрямо юни 2019 година

Снимка: Reuters

Дали обаче си е извадил поучения след нокаута, който донесе единствената загуба в кариерата му?

Със сигурност британецът желае този път неговата ръка да е високо вдигната, а поясите още веднъж да са в неговата витрина. Той ще търси успеха освен поради достойнството, а и за тези 66 млн. $. За това е определян от букмейкърите като любимец в дълго чакания мач!

Снимка: Reuters

Руис ще проработи по-малко от своя противник - сред 12 и 15 млн. $. Въпреки че е първенец, тези суми бяха уговорени още преди първия мач в Ню Йорк.

" Българската връзка " в мача е Кубрат Пулев. Той е наложителен кандидат за една от купите, чиято орис ще бъде решена през днешния ден в Саудитска Арабия - тази на Международната боксова федерация (IBF). Кобрата е убеден, че ще има опция да се изправи против спечелилия довечера през 2020 година
Кубрат Пулев: Мач за международната купа ще има. Аз ще вземам участие в него Готино е да съм в сянката на брат си, съобщи Кобрата
Мениджърът на Джошуа Един Хърн обаче съобщи, че българинът ще би трябвало да изчака, а задачата при възможна победа на британеца ще е мач против Уайлдър, като въпросната купа може да бъде овакантена.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР