Свикнали сме да свързваме настъпването на всеки нов сезон с

...
Свикнали сме да свързваме настъпването на всеки нов сезон с
Коментари Харесай

Есенен детокс на гардероба ни в пет стъпки

Свикнали сме да свързваме настъпването на всеки нов сезон с неизменимата обиколка по магазините. 

Винаги имаме потребност от още някой и различен пуловер, две-три едноцветни блузи, а за какво не и нови ботуши и палто?

Но какъв брой постоянно се прибираме вкъщи с цялостни торби и откриваме, че към този момент притежаваме нещо сходно на това, което сме си купили? Няма нищо неприятно, в случай че въпросното нещо е част от по този начин наречения капсулен дрешник с типичен детайли и има потребност от замяна. Но в случай че за следващ път сте си купили сива жилетка, а на закачалките към този момент имате други две, които рядко носите, значи имате потребност от детокс на дрешника.

 Есенен детокс на дрешника ни в пет стъпки

Как да постигнете това “пречистване ” на персоналния си жанр? Ето нашите пет съвета:

Стилът на живот

Дрехите, които имате в дрешника си, би трябвало да съответстват с живота ви в този момент. Затова не пазете дрехи с по-малък номер отпреди 3 години, нито пък дреха, която е била съвременна преди десетилетие. Следвайте общото предписание: Ако не сте употребявали нещо в последните 18 месеца, то значи, че нямате потребност от него. Ако сте в временен интервал (например, в случай че сте родила наскоро), дайте си година, с цел да видите дали ще си върнете остарялата форма. В най-идеалния случай чистете дрешника при започване на всеки сезон и запазвайте единствено това, което сте носили предходната година, както и класическите скъпи тоалети, които съвсем в никакъв случай не излизат от мода.

Сортирайте

Например имате цялостен куп бели тениски. Или пък 10 чифта сини дънки. Знаете ли действително какъв брой доста облекла от един вид имате? Прегледайте дрешника и вижте в какво би трябвало да инвестирате и за кое би трябвало да спрете да харчите. Можете да раздадете/дарите/продадете част от облеклата си на някого. И не се огъвайте. Трябва ви място за нови покупки, нали?

 Есенен детокс на дрешника ни в пет стъпки

Приятел на помощ

Ако не можете да си решите какво да запазите и от какво да се отървете, консултирайте се с някой различен. Внимателно обаче изберете своя консултант! Предпочетете другарка, която ще ви предложи градивна рецензия и имате доверие в нейното мнение. Целта е да чуете и друго мнение за това какво можете да употребявате, какво ви стои добре и какво към момента е съвременно.

Изчаквайте

Ние, дамите, постоянно се утешаваме след тежък ден с един шопинг в мола и най-после се снабдявам с куп ненужни облекла, за които в дрешника няма място. Звучи ли ви познато? Ето за какво, когато пристигна този миг, помислете от какво в действителност имате потребност за новия сезон. Можете да си извършите и прелиминарен лист, който да изчаква и когато пристигна момента, просто поглеждате и купувате.

 Есенен детокс на дрешника ни в пет стъпки

Съчетавайте

Най-честата неточност, която дамите вършат е, че купуват неща, без да мислят с какво и по какъв начин ще ги съчетаят. Опитайте се да измененията това. Така ще спестите време, пари и сила. Затова като харесате нещо в магазина, помислете по какъв начин да го съчетаете с нещата, които имате у дома.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР