Свикнали сме да приемаме Слънцето за даденост. Дори и в

...
Свикнали сме да приемаме Слънцето за даденост. Дори и в
Коментари Харесай

8 неща, които биха се случили с нас, ако никога повече не видим слънчева светлина

Свикнали сме да одобряваме Слънцето за даденост. Дори и в облачни и дъждовни дни знаем, че е някъде над нас и скоро ще го забележим още веднъж. Но в действителност знаем ли какъв брой е значимо за телата ни?

Предлагаме ви да се запознаете с 8 прогнози за това, какво ще се случи с нас, в случай че не получаваме слънчева светлина постоянно.

Здравето на сърцето ще е изложено на риск

Ако няма слънчева светлина, това значи, че нашето тяло няма да може да създава витамин D. Този витамин играе значима роля в предпазването ни от сърдечни болести. Ултравиолетовите лъчи също контролират кръвното налягане. Така че без Слънцето ние сме по-склонни към развиването на сърдечно-съдови проблеми.

По-малък късмет за бебе

Без слънчева светлина в женското тяло ще има повече мелатонин Това е хормон, който потиска плодовитостта, като по този метод понижава възможностите за забременяване на бебе. Освен това дамите, които получават по-малко слънчева светлина, доближават менопаузата си по-рано от тези, които са изложени на слънцето. Мъжете също могат да страдат от неналичието на слънчева светлина. Тя директно въздейства върху равнищата на тестостерон.

Нервна система

Смята се, че в случай че децата не получат задоволително слънчева светлина, те ще бъдат изложени на по-голям риск от развиване на множествена склероза и заболяване на централната нервна система, когато станат възрастни.

Всички тези болки и болежки

Без слънчева светлина, бъдете подготвени да усещате повече болки в цялото си тяло. Слънчевата светлина оказва помощ да се затоплят мускулите на тялото и да се понижи болката, породена от възпалителни положения като артрит.

Няма хубави страсти

Без Слънцето ще имате по-малко серотонин - хормонът на щастието - в тялото си. И макар че има други способи да станете по-щастливи, постоянната слънчева светлина е най-лесният и най-естественият метод, изключително в случай че е смесен с извършения.

Намален имунитет

По-малко слънчева светлина значи по-малко бели кръвни телца. И колкото по-малко от тях имате, толкоз по-трудно е да се борите с инфекциите.

Повече кариеси

Дори нашите зъби ще страдат без Слънцето. Открито е, че хората, които получават по-малко слънчева светлина, имат повече проблеми със зъбите си, като кариеси.

Сезонна меланхолия

Без слънчева светлина, щяхме да бъдем вечно наранени от сезонна меланхолия. Това е разстройство, което е породено особено от неналичието на слънчева светлина. Изкуствената не може изцяло да замести естествената слънчева светлина.

Въпреки че слънчевата светлина е доста потребна за нашите тела, не забравяйте, че прекалено много Слънце също не е доста положително нещо. Ултравиолетовите лъчи могат да причинят слънчево изгаряне и кожни болести - даже рак. Всички неща са положителни единствено когато са умерени./Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР