Свикнали сме да приемаме, че чаят е е много полезна

...
Свикнали сме да приемаме, че чаят е е много полезна
Коментари Харесай

Изненадващо разкритие: Чаят в торбички крие опасности

Свикнали сме да одобряваме, че чаят е е доста потребна напитка и това е по този начин, само че има едно изключение. Диетологът Ирина Писарева твърди, че малко производители на пакетчета чай прибавят към него естествени късчета плодове и качествени билки. Този артикул постоянно съдържа аромати и багрила, към които човек може да е алергичен.

Освен това клиентите не получават нужните потребни микроелементи, защото в торбичките за чай в 90% от случаите отсъстват естествени сушени плодове или билки. Има единствено аромати, имитиращи миризмата на оповестения на етикета плод. Когато се прави подобен артикул, чаените листа постоянно се смилат доста тънко и заради това е мъчно да се дефинира качеството му.

По-добре е да употребявате чай от насипни листа. Евтините марки пакетчета чай употребяват прахуляк, по този начин наречената „ чаена слама”. Недобросъвестен производител може да смеси с нея някаква случайна трева. А в запарения чай, в противен случай, виждаме характерните огромни листа. Чаените торбички постоянно съдържат най-некачествените първични материали, а при неприятно превозване в тях елементарно се развиват рискови микроорганизми и гъбички, написа БГНЕС.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР