Свикнали сме често да се шегуваме, че всичко около нас

...
Свикнали сме често да се шегуваме, че всичко около нас
Коментари Харесай

Париж, направен в Китай

Свикнали сме постоянно да се майтапим, че всичко към нас е " Made in China ". И, в действителност, това не е просто смешка, а истина. Разбира се, не всеки път китайският производител е гаранция, че дадена стока не коства. И ето го и следващото доказателство.

В случая " стоката " е имитация на центъра на френската столица. Когато кажем, че Париж постоянно е добра концепция , едва ли си представяме, че някой ще го одобри толкоз безусловно и ще се захване да си направи собствен Париж в родното си място.

Но, не щеш ли китайците постоянно има с какво да ни изненадат. Тиандученг е град, основан с концепцията да бъде точна имитация на френската столица. И привлекателна туристическа атракция.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Urban Snippets (@urbansnippets) на Авг 26, 2018 в 9:30 PDT

По-малко трафик, по-ниски цени, по-малко тълпи, по-малко влюбени двойки, които се прегръщат и целуват на всички места. Повече успокоение, повече опция за фотоси пред Айфеловата кула. И най-много - шансът да заблудим всички, че сме в Париж, когато в действителност сме на другия завършек на света .

Открийте разликите

Всички най-големи забележителности на френската столица са си на мястото. Сградите са същите, даже река Сена е там, където би трябвало да бъде. Е, не може бе някои дребни разминавания, само че от еуфорията къде сме попаднали несъмнено няма да им обърнем внимание.

Ако въпреки всичко се загледаме, ще забележим, че всичко си е тъкмо " made in China " - друга глава, разнообразни пропорции и смесени столетия в статуите . Китайски привкус на всички места.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Luiz Pereira Barretto (@luizpereirabarretto) на Авг 18, 2018 в 9:06 PDT

Инвестицията

Китайския град-реплика е с размерите на Манхатън. Създаването му коства цели 600 милиона $ . Първоначалните визии са, че на това място ще се населят към 10 хиляди души.

Но това не се случва и в този момент празните улици не носят на посетителите това чувство на забързания огромен град, а по-скоро на призрачно място, в което нещо не е наред.

Изненадите

Идеята на създалите Тиандученг е да привлекат богатите локални, които да се заселят във подправения им Париж. Но сметките им се оказват криви. След големите вложения и първичен туристически интерес, през днешния ден улиците са празни, магазините са все по-малко, както и хората, които живеят в града.

 Снимка 379283

Основната причина за този крах евентуално е незадоволителното промотиране на китайския Париж като по-добрата опция на френския. Освен това, високите здания в града са цялостни с първокласни жилища на много високи цени и очевидно не наподобяват задоволително примамлива инвестиция в очите на тези, които могат да си ги разрешат.

Митове и митове

Смята се, че има и още една причина Тиандученг да бъде съвсем празен. Славата му на нереален град се носи бързо и може да се удостовери от всеки, който е бил там, написа Bored Panda.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Luis Emilio Sáez (@saezluisemilio) на Юли 3, 2018 в 3:34 PDT

 Писоарът, който вбеси Париж
Писоарът, който вбеси Париж

Дизайнерското откритие не се одобри добре

Така фантазията за китайски Париж на богатите се трансформира в радикално друга действителност - Тиандученг за по-бедните китайски туристи. Но сигурно е забавно да зърнем и техния прочит на френската столица.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР