свикани по настояване на президента Николас Мадуро, предаде Франс прес.

...
свикани по настояване на президента Николас Мадуро, предаде Франс прес.
Коментари Харесай

Напрежение и протести срещу изборите във Венецуела, има убити

свикани по гледище на президента Николас Мадуро, съобщи Франс прес. Има и убити, като за техния брой има спорна информация. През нощта в събота против неделя бяха убити претендент за учредителното заседание и водач на опозицията.
 
В западния щат Тачира, до границата с Колумбия, бяха убити две момчета на 13 и 17 години, а малко преди този момент бе убит и един боен. В Каракас бяха убити още трима души, заяви прокуратурата.
 
Опозицията във Венецуела насочи апел за митинги през днешния ден и в сряда против определеното през вчерашния ден учредително заседание, съобщи Франс прес.
 
" Ние не признаваме този подправен развой, за нас той не съществува ", съобщи опозиционният лидер Енрике Каприлес. Той прикани за шествие през днешния ден против " клането " и " изборната машинация " и за митинг в Каракас в сряда, когато би трябвало да проработи учредителното заседание. Според опозицията минимум 15 души са убити във вчерашния избирателен ден, съобщи ДПА. Каприлес сподели, че убитите са 15, до момента в който основният прокурор сподели, че е доказана гибелта на осем души. Каприлес съобщи още, че виновността за всичко това носи " болната упоритост " на президента Мадуро.
 
Президентът изпадна в неловка обстановка, откакто при опит да гласоподава през вчерашния ден изборната му карта не бе разпозната от електронния читател, съобщи ДПА. В обществените медии бе публикувано видео, на което се вижда по какъв начин президентът поставя картата си в четеца и на него се изписва: " Такъв човек не съществува или картата е невалидна ". Телевизията предаваше онлайн по какъв начин гласоподава президентът, само че камерите бързо бяха изключени, щом се разбра за техническата неточност, прибавя ДПА. Мадуро по-късно отиде да гласоподава в работническо предградие в източен Каракас дружно със брачната половинка си Силия Флорес.
 
Властите и опозицията описваха по друг метод изборния ден. Мадуро и доближените му съобщаваха за дълги опашки и огромна изборна интензивност в цялата страна, а водачите на опозицията, както и вестник " Насионал " разгласиха фотоси на празни изборни секции. Опозиционната Коалиция на демократичното единение прикани за протест на изборите и не издигна нито един претендент за учредителното заседание, припомня ДПА.
 
Изборите за учредително заседание във Венецуела, свикани от президента Николас Мадуро, са стъпка към тирания и Съединените щати няма да одобряват нелегитимно правителствов Каракас, съобщи посланичката на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли, представена от Ройтерс.
 
Тя изрази за първи път публична позиция на Вашингтон за вчерашните избори във Венецуела, бойкотирани от забележителна част от гласоподавателите. Мадуро се зарече, че с тези избори ще стартира " нова епоха на битка " в неговата страна, затънала в рецесия.

" Изборите на Мадуро са фарс и още една стъпка към тирания. Няма да приемем нелегитимно държавно управление. Венецуелският народ и демокрацията ще надделеят ", написа Хейли в Туитър.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР