Свиках 49-ото Народно събрание в Страстната седчища с надеждата за

...
Свиках 49-ото Народно събрание в Страстната седчища с надеждата за
Коментари Харесай

Радев към депутатите: Свиках 49-тото НС в Страстната седмица с очакванията за смирение

Свиках 49-ото Народно заседание в Страстната седчища с вярата за примирение, разговор и разсъдък.

Това съобщи президентът Румен Радев в обръщението си към депутатите при откриването на 49-ото Народно заседание.

 

За мен е чест да съм един от първите, които ви поздравяват. Свиках Народното събрание (НС) в буйната седмица с упованията на българския народ за едно друго начало на този парламент. Трябва да има разговор и покорност, както и превъзмогване на изоставането с редица доста значими законопроекти, акцентира той.

 

" Предизвикателствата пред вас са огромни. Основна задача е приемането на бюджет. Така ще можем да подсигуряваме приходите на хората в интервал на рецесии и ще можем да работим за напредък на стопанската система. Силно се надявам този бюджет да бъде импортиран от постоянно държавно управление, което да се ангажира с дълготрайни политики.

Ако това не стане, служебното държавно управление ще внесе бюджет. 49-ото Народно събрание е изправено пред съдбовни решения.

Очаквам това Народно събрание да поддържа европейския курс на България, който е заложен от служебното държавно управление.

Трябва да се подкрерпят законопроектите, които ще оказват помощ да се получат средства по Плана за възобновяване и ще отпушат пътя ни към Шенген.

Очаквам да се подходи с отговорност към правосъдната промяна и националната сигурност. Трябва да се постави завършек на заблудата, че с подмяната на няколко танка ще модернизираме армията ни. Истинската рационализация изисква огромни средства от националния бюджет и политиччески виновни дейности ", добави президентът.

" Днес българите чакат да чуят вашите позиции. Те би трябвало да се онсовават на ясни правила, цели и полезности. Обществените упования и залогът пред това Народно събрание са големи. Вие би трябвало да работите за просперитета на България и европейското ѝ бъдеще. Това няма да стане с лозунги, а с работа и дейности ", приключи Румен Радев.

 

 

Очаквайте детайлности

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР