Свидетелството за управление на автомобили, мотоциклети и трактори да е

...
Свидетелството за управление на автомобили, мотоциклети и трактори да е
Коментари Харесай

КЕФ, ШОФьОРИ: Книжките вече ще важат по 15 години

Свидетелството за ръководство на коли, мотоциклети и трактори да е с годност 15 години. В момента любителските книжки за шофиране са със период от 10 години. Тези и други промени следва да бъдат гласувани от Европейския парламент (ЕП) в сряда, 28 февруари.

Това е записано в седмичната стратегия на Европарламента. При изработването на пакета от ограничения, който планува промени на три европейски наставления, взе участие и евродепутат от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Петър Витанов.

В заложените промени е и концепцията на Витанов шофьорските книжки да се лишават за територията на целия Европейски съюз (ЕС) при нарушавания. 

Мерки 

Новите ограничения плануват по-дълъг период на любителските книжки, само че се понижава за водачите на камиони и рейсове до пет години.

Евродепутатите също по този начин желаят наложителни здравни прегледи при издаване или възобновяване на удостоверение за ръководство на МПС. 

За да поддържат единния пазар на Европейски Съюз, евродепутатите желаят да вкарат цифрова шофьорска брошура, налична на мобилните устройства и напълно еквивалентна на физическата шофьорска брошура.

Те също по този начин оферират двугодишен изпитателен период за начинаещи водачи, които ще бъдат изправени пред по-строги наказания за рисково шофиране и строги ограничавания на алкохол по време на шофиране.

Цел 

Поводът за новите ограничения е реализиране на задачата за нулева смъртност, тъй че до 2050 година да няма смъртни случаи, свързани с придвижването по пътищата. По данни на Екологичен потенциал над 20 000 смъртни случая има по пътищата на Европейски Съюз всяка година. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР