Свидетелите на Йехова осъдиха община Карлово за наредба, която касае

...
Свидетелите на Йехова осъдиха община Карлово за наредба, която касае
Коментари Харесай

Карлово пропищя от страшна напаст

Свидетелите на Йехова осъдиха община Карлово за разпоредба, която касае възбраната да се популяризира религиозна литература на територията на общината. През януари от клона на вероизповеданието бяха завели дело в Административния съд в Пловдив, с което се желае анулация на наредбата, написа Трафик нюз.
Освен частта за разпространяване на религиозна литература те са атакували и възбраната за религиозни сбирки отвън откритите места, както и носенето на религиозни знаци, които не са част от записаните вероизповедания у нас.

Магистратите в Пловдив са приели жалбата на йеховистите и са осъдили в тяхна изгода. Причината за анулацията на наредбата обаче е друга. Според съдиите тя е незаконосъобразна, защото преди приемането й тя не е била оповестена за разглеждане на обществено място.

През последните месеци редица мисионери от „ Свидетелите на Йехова” в Карлово бяха санкционирани поради раздаването на техни брошури и диплянки по улиците на града. Санкциите бяха сред 50 и 500 лева за първо нарушаване и до 5000 лева за наново.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР