"Свидетели сме на водевил, изигран от неособено добри актьори. Към

...
"Свидетели сме на водевил, изигран от неособено добри актьори. Към
Коментари Харесай

Адв. Екимджиев: Парламентът може да махне Иван Гешев за 2 дни

"Свидетели сме на водевил, изигран от неособено положителни артисти. Към сегашния миг единствено Иван Гешев към момента си има вяра, че е основен прокурор, тъй като първоначално когато Гешев беше конфигуриран там, не малко хора бяха заблудени и в действителност повярваха, че той е прокурор, че той схваща от право, че той може да бъде лицето на държавна институция. Сценаристите бяха създали препратки към италиански прокурори, които са борци против мафията. Иван Гешев има едно много компактно театрално наличие, само че вижте разликата сред смешния рев през вчерашния ден и това хашлашко държание когато организираше акции при Баневи, когато показваше дрешниците им и обещаваше да раздаде правдивост ". Това разяснява адв. Михаил Екимджиев в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич ".
"А в този момент той е ограден от няколко разтърсващи мъжките сърца колежки, че няколко служители на реда са се държали по-грубо с тях. Аз бих нарекъл това водевил с детайли на домашно принуждение. Тук има по едно и също време квазиюридически и квазитеатрален род. Това цели да измести вниманието на публиката не към изчезналите и откраднати 53 млн. за Автомагистрала "Хемус ", които можем да предположим, че са отишли при пачките с евро, кюлчетата и Мата Хари, само че и казусът да бъде изнесен в кухнята, в този спор сред прокуратурата и ГДБОП. Това е една маневра, показваща разпад на държавността, тъй като явно в България няма кой да проверява закононарушенията, тъй като даже Министерство на вътрешните работи да се опита да направи нещо свястно функционалностите й стигат до такава степен да събере доказателства, само че по-късно прокуратурата взема решение, тъй като над основния прокурор е единствено Бог ", добави юристът.
"Това, което може да се направи е да бъде заменен Висшия правосъден съвет, тъй като единствено той може да смени Иван Гешев. Държа да подчертая е, че първата стъпка е да бъде разхлабен Висш съдебен съвет. Видяхте по какъв начин те отхвърлиха и отхвърлиха настояването на Янаки Стоилов за отстраняването му, тези хора го избраха. Това може да стане в сходство с едно решение на Конституционния съд от 2010 година В него е казано, че когато Конституцията не планува предварително преустановяване на мандата на Колективен орган, това може да стане със закон, в това число когато не е запълнен квотният състав на този Колективен орган. Народното събрание може да разпусне Висшия правосъден съвет. Има метод за два дни да бъде признат закон, с който този проблем да бъде решен ", разяснява адв. Екимджиев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР