Свидетели сме на серия от авантюри в областта на финансите.

...
Свидетели сме на серия от авантюри в областта на финансите.
Коментари Харесай

"Ако парламентът не озапти Асен Василев": Румен Радев може да наложи вето на бюджета

„ Свидетели сме на серия от случки в региона на финансите. Много ясно предизвестих, че хрумването за енергийната вноска ще декапитализира „ Булгартрансгаз “. Само за месец сдружението натрупа 260 милиона лв. дълг, приходи в бюджета няма. Това решение ни дискредитира и пред нашите европейски сътрудници “, съобщи пред публицисти президентът Румен Радев.

„ Недопустимо е и желанието на министъра на финансите за разпродаване на Държавния аграрен фонд. Тази земя е стратегически запас. Тя касае нашата национална производственост и не може да бъде пиляна поради настоящи бюджетни потребности, нито да служи като отплата за невъзможността да се ръководят държавните финанси. Освен това отваря и необятна опция за злоупотреби. Затова приканвам рационалните политици от всички партии да пресекат тази случка “, съобщи президентът.

„ Досега президент не е налагал несъгласие върху закона за държавния бюджет, само че в случай че Народното събрание не озапти министъра на финансите, аз не изключвам и подобен вид “, уточни Румен Радев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР