Свидетели сме на приемането на доста държави в еврозоната преди

...
Свидетели сме на приемането на доста държави в еврозоната преди
Коментари Харесай

Експерт: Пред България има 2 сценария по пътя към еврозоната

" Свидетели сме на приемането на много страни в еврозоната преди да дават отговор на техническите критерии. България и Швеция пък се оказаха единствените страни, които в последните години дават отговор на всички условия, само че участието им към момента не е реалност. Това се дължи точно на тези чисто политически решения ", счита той.

Според Кънев два са сюжетите за влизането на България в еврозоната. Той ги дефинира като положителен и отрицателен. За положителен сюжет уточни приемането на България на пътна карта, което би означавало корав ангажимент за осъществяването на избрани условия, след което България ще бъде позволена в банковия съюз и в чакалнята на еврозоната. Като отрицателен Кънев посочи сюжета, в който някои недостатъци на българските институции и идните промени в границите на Европейски Съюз биха могли да бъдат причина за отвод за участие на страната.

Кънев уточни като оневинен обстоятелството, че България не желае присъединение към банковия съюз преди участието в еврозоната.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР