Свидетели сме на нещо трагикомично. Ако не беше толкова тъжно,

...
Свидетели сме на нещо трагикомично. Ако не беше толкова тъжно,
Коментари Харесай

Адвокат Марковски: Сарафов може да остане и.д. главен прокурор дълго

Свидетели сме на нещо трагикомично. Ако не беше толкоз тъжно, щеше да е доста смешно. В момента би трябвало да се подходи извънредно внимателно към личността, изпълняваща длъжността основен прокурор. Присъствието му на този пост може да продължи дълго.

Това съобщи юрист Димитър Марковски в ефира на bTV.

Най-малкото, което се случи, е извънредно дълбоките и непоправими вреди, които се нанесоха на престижа на прокуратурата. Всички лица, които се замесиха в абсурда, би трябвало в този момент да се оттеглен, с цел да може в една естествена атмосфера да се работи. Да, би трябвало да се стигне до избора на нов основен прокурор, само че това би трябвало да е персона, за която всички да са безапелационни, че е безкомпромисна, на мнение е юрист Марковски.

В закона за правосъдната власт е казано, че към тези хора, които се предлагат за трите най-високи поста в правосъдната система, би трябвало да има спомагателни условия, като едното от тях е висок честен стандарт, акцентира той.

Това условие не бе спазено в тази ситуация с основния прокурор, който бе отхвърлен точно поради уронване на престижа и положителното име на прокуратурата. Припомням, че прочувственото положение на основния прокурор бе част от отбраната му. Твърдението, че той е бил прочувствено неустойчив след претърпяното, което е довело до израза „ политически отпадък “, сподели той.

Осветлиха се условия, които за хората са неразбираеми, само че за нас в системата, това е разкриване на топлата вода. Ако всичко това докара до промяна в правосъдната система, ще е доста потребно, сподели още юрист Марковски.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР