Свидетели сме на едно безогледно харчене на пари без никаква

...
Свидетели сме на едно безогледно харчене на пари без никаква
Коментари Харесай

Калфин: Правителството харчи безогледно като подкуп за изборите

Свидетели сме на едно необмислено харчене на пари без никаква успеваемост от страна на държавното управление, съобщи някогашният обществен министър Ивайло Калфин в „ Тази неделя “ по бТВ.

" През септември бюджетът е на остатък, а се планува 5 млрд.лв. недостиг. Това значи, че в идващите месеци ще се излеят някакви големи пари неразбираемо къде ", сподели Калфин.

„ Това са явно пари, които се дават за рушвет на гласоподавателите. Надявам се, да не се заловен, тъй като те изпразват хазната и след това това ще излезе „ през носа “, жестоко казано, на тези хора, които са с ниски приходи “, съобщи някогашният обществен министър, съгласно който това е прекрасен образец за зле изхарчени средства.

„ Работата на страната е да дава обществени услуги, да дава обществени услуги, които да могат да се употребяват от всички, а не да подмята някой лев за 3 месеца, 5 месеца, 1 година “, сподели Калфин, съгласно който средствата, които се дават сега, се харчат погрешно и незаслужено.

„ Подводните камъни са свързани с това, че ще има едно необмислено харчене идващите месеци до изборите, без безусловно никаква мисъл. Нещо, което никой до момента не си го е разрешавал в България е да споделят: „ Ето ние сме обезпечили обществени заплащания и добавки към пенсиите до изборите, след това се оправяйте. Това никой не си го е разрешавал да го прави, това са дълготрайни политики и този, който сега ръководи, не може да носи страната за пленник на гърба си или дружно със себе си “, счита Калфин.

Според него пари има, само че те не се харчат рационално и целеустремено. В Европа първите месеци на пандемията са се изливали огромни пари на засегнатите от рецесията, а у нас това не се е случило. Сега към този момент парите в Европа се харчат целеустремено и образец е Германия, която сега поддържа промишлеността си.

Ивайло Калфин, който в предишното е заемал поста на външен министър, разяснява и абсурда с визитата на президента в Естония. В предишното също е имало напрежение сред държавно управление и президент, само че те са оставали на жълтите павета и не са излизали в публичното пространство, разкри той.

Според него държавното управление желае да пречи на външнополитическите прояви на Радев преди президентските избори и по тази причина е саботирало самодейността за председателството на " Три морета ".

Формално казусът не е при президента, тъй като РЗИ е трябвало да му наложи карантина, откакто се е схванало, че има контакт със инфектиран, сподели Калфин, само че добави, че " президентът е човек, който цялата страна гледа и да отидеш даже една крачка напред в осъществяването на уговорката не е неприятно. Хората гледат в президента и политиците като образец. Аз си мисля, че той не трябваше да замине ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР