Свидетели сме на една пандемия, която ни удари, но тя

...
Свидетели сме на една пандемия, която ни удари, но тя
Коментари Харесай

Д-р Ненков заради лъжи за К-19: Ако някой се опитва да клати правителството, Господ да го убие

Свидетели сме на една пандемия, която ни удари, само че тя няма да е нито първата, нито последната. COVID-19 го има. Това съобщи анестезиологът и някогашен здравен министър доктор Мирослав Ненков в предаването „ Пресечна точка “ по Нова телевизия.

„ Медицинското събитие го има, вирусът се предава от човек на човек. Това заболяване ще мине и замине и може би след година даже няма да си спомняме за него “, разяснява той.

По думите му обществените мрежи популяризират погрешни информации, свързани с вируса, които паникьосват хората. Той бе безапелационен, че от това някои са се обогатили.

„ Говореше се, че за всеки втори болен от COVID-19 се давали пари. Това не е правилно. Ако някой се пробва да клати държавното управление по този метод, Господ да го убие “, отсече доктор Ненков.

„ Можем да не си навредим толкоз, в случай че се обединим и съблюдаваме простите ограничения. Можем да си работим с защитна маска, да си мием ръцете и да се дезинфекцираме. Това няма да ни попречи да работим. Много значима е персоналната отговорност на всеки един от нас “, акцентира доктор Ненков.

„ Вирусът не лети самичък, той се придвижва с капката от слюнката ни. Капката се стопира от маската “, изясни някогашният здравен министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР