Свидетели сме на една жестока партизанска битка, при която президентът

...
Свидетели сме на една жестока партизанска битка, при която президентът
Коментари Харесай

Плевнелиев за вчерашния КСНС: Това беше ПР акция на държавния глава Радев

Свидетели сме на една жестока партизанска борба, при която президентът не търси и не желае консенсус, сподели Росен Плевнелиев
Президентът (2012 – 2017г.) Росен Плевнелиев направи коментар на вчерашния Консултативен съвет по национална сигурност/КСНС/, като го дефинира за ПР акция на президента Румен Радев. Според Плевнелиев сме очевидци на „ една жестока партизанска борба, при която президентът не търси и не желае консенсус “.

Плевнелиев взе участие в откриването на конференцията на тематика „ Заплахата от външна интервенция за изборите за Европейски парламент 2019 “.

„ Няма подозрение, за никой към този момент в България, че президентът Радев работи като популист и като водач на опозицията. Той отхвърли пред целия български народ да играе ролята на обединител на нацията – обществено и в прав текст. Той не желае да играе и главната конституционна роля на президентската институция – да бъде балансьор сред другите политически институции и държавни институции в България. Той смята себе си за друг, той сочи към всички други и споделя – те са корумпирани, те са елитът на България, с който аз нямам нищо общо, те унищожиха нещата, а аз ще ви оправя “, разяснява Плевнелиев.

Той показа, че за него не е загадка събитието, че президентът Радев цели да вземе властта в България и в случай че това се случи, тогава ще сме очевидци на един прахосан президентски мандат.
„ За мен е повече от ясно също по този начин, че през вчерашния ден ние се нагледахме на една пропагандна акция от най-висока степен на президента Радев, лишена от всякаква конституционална просвета и наличие. Той гледа себе си и се прожектира пред българския народ, с цел да търси рейтинг и власт като друг човек “, уточни Плевнелиев. За него тематиката за КСНС е вярна.

„ Темата е настояща. Тя е значима за българския народ, само че президентът пред очите на българския народ прегази неведнъж Конституцията, в това число и през вчерашния ден. Самите правила на КСНС споделят, че материалите би трябвало да се дадат 7 дни по-рано. Той не го направи преднамерено, от пропагандна цел. Второ, президентът би трябвало да привиква КСНС на три месеца, той не го беше свиквал в продължение на една година. Държавният глава не може да откри и не желае да търси други тематики от съвместен интерес, тъй че да се реализира консенсус, а той търси борбата, с цел да покаже себе си като опция. На популисти сме се нагледали “, заключи обстановката Плевнелиев.

Той разяснява и „ Апартаменг гейт “. „ Това е тематика, по която българският народ е изключително сензитивен. Политици, които по време на мандата получават, само че забележете, освен недвижима благосъстоятелност. Искам и изрично, в случай че бях държавен глава бих апелирал пред КСНС да се разширят инспекциите, да се направи специфична комисия с присъединяване на способените органи, само че дано да проверим всевъзможни активи, а освен парцели. Нека да проверим какъв брой предприятия се изкупиха от политици, в какъв брой банки политици имаха присъединяване, в топлоцентрали, пристанища. Българският народ се нервира, когато това се прави селективно. За страдание, президентът Радев стана образец през вчерашния ден за селективно, бих споделил, тясно егоистично и опозиционно отношение “, означи Росен Плевнелиев. Той посъветва приемникът си да изиска необятна платформа за огромни инспекции, които да обиден освен ръководещите, а и по този начин обичаната на президента Радев – Българска социалистическа партия.

„ Абсолютно съм склонен с тезата на премиера Борисов, че би трябвало да погледнем към общинските съветници, тъй като там има доста какво да се откри. Надявах се, в действителност политическият хайлайф на България и президентът Радев да допринесат за това, да седнат на масата и да кажат нещо по въпроса – желаеме ли да преборим корупцията, и в случай че да, по какъв начин. Най-ефективният метод да преборим корупцията е, когато има бистрота в метода, по който се ръководят държавните запаси и пари, когато има прогнозируемост в дейностите на законодателната власт и когато има интензивно гражданско общество и свободно мнение, които не се опасяват да насочат прожекторите към проблемите “, акцентира той.

По думите му през вчерашния ден българският народ е станал очевидец на метод на надълбоко опълчване, на чист популизъм, присъщ от ден първи на идването на власт на президента Радев.

„ Нека си напомним, скърбя, че би трябвало да дам този образец, аз съм непретенциозен човек, само че вие знаете, че като държавен глава аз вкарах правила за работата на КСНС и държах всички дружно да слезем долу пред медиите. Знаете, че всички слизахме долу, с цел да види българският народ своя политически хайлайф, който да заяви за проблемите, за компликациите. Днес сме очевидци на една жестока партизанска борба, при която президентът Радев не позволява и не търси консенсус. Единствената позиция е неговата гледна тока. Води борба за властта и за неговия рейтинг. За страдание, хората не си дават сметка. Успехът на всеки български жител минава през работещи институции, а не през рейтинга на един или различен водач “, безапелационен е Росен Плевнелиев.

„ Аз не съм склонен с метода на президента. Той не търси институционалното съдействие, не търси единодушие сред другите политически партии, не играе ролята на обединител на нацията. Президентът търси борба за неговия тясно себелюбив интерес, единствено той да се вживее в ролята на представител на народа, представител на народа и единствено той оттук насетне да получава националната обич. За страдание този популист президент, който имаме, води до съществени вреди за българските институции. От това страдат жителите “, сигурен е Росен Плевнелиев.

Моника Гадажанова, tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР