Свидетели сме на една изнервена кампания с много неясноти. Политиците

...
Свидетели сме на една изнервена кампания с много неясноти. Политиците
Коментари Харесай

Георги Харизанов за кампанията на Радев: Юмруците не работят и трябва да има обединение в името на приоритети

Свидетели сме на една изнервена акция с доста неясноти. Политиците са отговорни за озлобяването и радикализирането на жителите. На 15 ноември ще се събудим с чувството, че няма никаква смяна спрямо предходните избори.

Това съобщи Георги Харизанов, основен изпълнителен шеф на телевизия „ Европа “ и политически анализатор.

„ Началото на предизборната акция „ 2 в 1 “ наподобява изнервено и с доста незнайни, с известна неизясненост – вие харесвате дадена партия, гласувате за нея, само че тя като влезе в Народното събрание, стартира да се кара с всички останали и до каква степен ще докара това нещо. Ако няма скоро коренна смяна, а такава няма да има, това ще докара до продължаващо дезинтересиране на хората от политиката “, сподели Харизанов.
свързани новини88675на 15.10.2021331038на 13.10.2021
Според него това ще даде опция на все по-странни политически феномени да намират посланичество единствено поради своята оригиналност, екзотичност и интересност.

„ Политиката стартира да става извънредно безинтересна. Ще гласуваме за някакви партии и какво от това, те се карат, плюят по през целия ден. При това става дума за точно тези партии, от които се чака най-вече – да създадат обединяване на смяната, митинга “, сподели той и добави: по този начин наподобява първоначално, ще забележим по какъв начин ще бъде в края, само че мисля, че няма да има нещо по-различно.

По отношение на ГЕРБ, която съгласно социологическите изследвания излиза отпред в желанията на гласоподавателите, Харизанов съобщи, че против нея към момента има мощни публични настроения.
свързани новини147621на 10.10.2021
„ Пропагандата от последната година, компроматите, многото надъхване и насъскване не престават да дават резултат. Ще би трябвало да мине още време, с цел да стане ГЕРБ допустима за огромна част от българското общество. Или ще би трябвало да претърпи коренна смяна “, сподели той.

Според него ГЕРБ не е партия, която ще предприеме внезапни промени.

„ Това е мощно лидерски план. Не чакам изненади от тях. Те ще продължат да бъдат в обстановка, в която ще би трябвало да мине още време – доста или малко – с цел да станат допустима ръководеща политическа мощ за по-голямата част от българското общество, а освен за своите последователи, които са към една четвърт от имащите право на глас “, съобщи политическият анализатор.
свързани новини99674на 01.10.2021
Коментирайки разграничителни линии сред главните претенденти за поста държавен глава, Харизанов означи, че „ в случай че питате господин Радев, това е корупцията и отношението към мафията, което факсимиле стартира от ден на ден да бъде изпразнено от смисъл “

„ Шести месец слушаме за корупцията и нищо от фактологията не я удостоверява. Най-големият опит за скандал с така наречен инхаус две следващи инспекции на Сметната палата потвърдиха, че няма никакви нарушавания в Автомагистрали. Другият огромен опит за скандал с ББР. Прословутият скандал с заемите, които сякаш трябваше да бъдат проблематични, те са с гратисен интервал, по тях се заплащат единствено лихвите и се обслужват в период. В този смисъл за мен остава неразбираемо къде е корупцията. Г-н Минеков говореше какъв брой доста се е крало в неговото министерство, нула обстоятелства в поддръжка на тази негова теза “, сподели той.

Ако се пита господин Лозан Панов, разграничителната линия е отношението към правосъдната система.

„ Той доста усърдно заобикаля въпросите, свързани с неговото избиране. Доказателствата поддържат, че той е бил част от това статукво и система, против която в този момент ще се бори. 99,9% от правосъдната промяна на Христо Иванов беше призната. Единственото, което не беше признато, беше разпределението на квотите в прокурорската гилдия. Продължавам да не разбирам за каква грандиозна промяна занапред не престават да приказват тези хора. Личните фиксации на Лозан Панов не могат да бъдат тематика на цялото общество. Резултатите от изборите ще го покажат “, безапелационен е Харизанов.

Ако питате господин Анастас Герджиков, разграничителната линия е тази на юмруците, и тази на обединяването в името на по-важни цели.

„ Това е допустима теза за огромна част от хората. Те видяха, че юмруците стоят добре на площада, само че не могат да правят работа в кабинетите. Видяха, че има хора, които са доста положителни в прекъсването, свалянето, блокирането и така нататък, само че са безпределно некадърни в свършването на някаква работа. Тук желая да вметна, че господин Кирил Петков приказва по какъв начин на всяка година сме могли да строим по една автомагистрала „ Хемус “. Минаха 6 месеца от служебното държавно управление, къде е половин автомагистрала „ Хемус “? Те не са построили и един метър, те я блокираха и стопираха. Разминаването сред приказки и дейности прави все по-голямо усещане. В идващия месец обстановката още ще се усложни и може би тезата на проф. Герджиков, в която той влезе в акцията, че юмруците не работят и би трябвало да има обединяване в името на цели ще стане все по-чуваема и все по-важна “, съобщи Харизанов.

Според него на 15 ноември ще се събудим с възприятието, че нищо не се е трансформирало спрямо първите или вторите избори.

„ Партиите не са се събудили от магически сън и политиците не са станали едни мъдри и рационални хора, които могат да седнат, да загърбят предишното и комплексите и да видят кои са значимите неща за извършване. Това няма да се случи и на 15 ноември ще го разберем за следващ път “, сподели той.

Харизанов уточни, че виновници за това са всички, които насаждаха ненавист през последната година и половина и хората започнаха да не се понасят. „ Това се придвижи и върху политиците. Никой от тях няма да седне да договаря с различен, бидейки наясно, че неговият електорат не може да понася електората на другата партия. Това лимитира и самите политици. Те са с вързани ръце, заложници на електоратите си. А точно те направиха електоратите по този начин озлобени и радикализирани. Всички ние ще сърбаме тази попара “, заключи Георги Харизанов.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР