Свидетели сме на една безпощадна война за разпределяне на постове

...
Свидетели сме на една безпощадна война за разпределяне на постове
Коментари Харесай

Петкова: Уволненията в „Булгаргаз“ са незаконни, сблъсха се лобита около президента и правителството

„ Свидетели сме на една безпощадна война за разпределение на постове и преодоляване на основни позиции в енергетиката “, сподели някогашният министър на енергетиката
са противозаконни, счита някогашният министър на енергетиката Теменужка Петкова.

„ Тези хора са определен и след конкурс, те имат мандат. Той се приключва при избрани от закона случаи. Тук не става въпрос за такива случаи, а за това, че сме очевидци на една безпощадна война за разпределение на постове и преодоляване на основни позиции в енергетиката “, сподели Петкова пред бТВ.

Според нея в тази ситуация става въпрос за конфликт на лобита – „ такива към президента и държавното управление. Не желая да съм неприятен оракул, само че счита, че избрани стопански кръгове желаят да овладеят търговията с природен газ. Няма да се изненадам, в случай че идната стъпка по веригата на доставка на природен газ да се върнат т. нар медиатори. Това ще докара и до повишаване на междинната цена на природния газ и хората и бизнеса доста скоро ще усетят това “, сподели Петкова.

„ Нека разсъждаваме какви са цените на природния газ в България и Европа. За какви отбрани на публичния интерес приказваме в този момент. Дружеството сега е на облага и ние сме с най-ниския газ в Европа. България не е била сложена под риск да не получи своите доставки “, сподели тя.

„ Това е прахуляк в очите на хората.  Ако това е смяната, за която слушаме, нищо положително не чака България “, сподели още депутатът на ГЕРБ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР