Свидетели разказаха днес пред съда подробности около катастрофата на 5

...
Свидетели разказаха днес пред съда подробности около катастрофата на 5
Коментари Харесай

Свидетел: Георги Семерджиев и Симона Радева бяха в приятелски отношения, тя беше нещо като управител на автомивката му. Полицайката: Силно казано е, че го познавам, помня го от случайна среща

Свидетели описаха през днешния ден пред съда детайлности към злополуката на 5 юли на бул. „ Черни връх “, при която починаха две млади дами (на 22 и 26 години).

Семерджиев е обвиняем за пет закононарушения и се намира в ареста от няколко месеца. Той е карал със 166 км/ч в нощта на злополуката, като е минал и на червен светофар. Това демонстрира експертиза, направена по отношение на следствието.

Зоро Спасов, чиновник в автомивката на Георги Семерджиев уточни пред съда, че някогашната полицайка Симона Радева е била като шеф. „ Симона я познавам от автомивката. Тя беше като шефка, седеше и гледаше по какъв начин мием колите “, описа пред съда Спасов, представен от Българска телеграфна агенция.
  Георги Семерджиев Снимка: Българска телеграфна агенция
Той удостовери, че автомобилът на Семерджиев е имал полицейска лампа и полицейска палка. По думите му Симона и Семерджиев имали другарски връзки. Във вечерта на злополуката, към 22.30 часа, той и неговият другар Александър, с който работили в автомивката, измили колата на Семерджиев, който по-късно си тръгнал. След 23 часа той обаче се върнал, само че без автомобила. „ Беше доста обезпокоен, изплашен, нямаше ключове “, добави Спасов. Тримата отишли до дома му, който бил наоколо, и Спасов му дал телефона си, с цел да се обади на Симона, като Семерджиев й споделил да пристигна бързо. Зоро и Александър се върнали в автомивката да търсят стълба, по-късно я закарали на Семерджиев дружно със Симона.

Александър Иса описа, че Семерджиев е бил с една обувка и без шапка, когато се е върнал в автомивката без автомобила си. Семерджиев му споделил, че се сбил с някого. По телефона той споделил на Симона: „ Направих пакост, би трябвало ми стълба “. Иса описа още, че Симона е държала стълбата, до момента в който Семерджиев се качвал, с цел да се прибере у тях, а тя споделила на него и Зоро да смъкват номерата на автомобила й. Впоследствие обаче те помогнали с държането на стълбата. След като Семерджиев влезе в дома си, отвори жилището от вътрешната страна, а Симона се качи при него, сподели още Александър.

Пред съда таксиметровият водач, в чийто автомобил в началото се е блъснал Семерджиев, изясни, че е навлязъл в кръстовището на зелен светофар, когато усетил „ свиреп удар “. Той добави, че от удара колата му начело е била като отсечена.

Военният прокурор Адалберт Кръстев, един от първите озовали се на мястото на случая, изясни, че е карал дружно с жена си и собствен другар, когато чул доста мощен тропот. Впоследствие той стигнал мястото на злополуката и оказал помощ на водача на таксито да излезе от автомобила. Също по този начин открил жертвите и ги покрил. Заедно с служител на реда огледали другият автомобил от злополуката, служителят на реда натиснал копче на телефон, който бил на седалката, на него се появил облик на човек, който служителят на Министерство на вътрешните работи познал и споделил, че това е Георги Семерджиев. Прокурор Кръстев описа още, че очевидец на случая споделил „ потеглиха натам “, и удостовери, че индивидът е употребявал множествено число. Според Адалберт Кръстев, Семерджиев е опитал да избегне удар с таксито и това е довело до удара с двете пешеходки.

Силно казано познавам Георги Семерджиев. Помня го от инцидентна среща, сподели пред Софийския градски съд Симона Радева, представена от „ 24 часа “.

„ Ходила съм към 5-6 пъти на автомивката, която той има. Тогава работех в столичното 1 районно управление (на МВР). “

Ходила в автомивката да си мие колата, уточни тя. И изясни, че знае кой е служителят Зоро, който работел там. Понякога вземала карта за автомивката, тъй като чакала дълго време.

„ Не съм била очевидец на самия случай. В късния следобяд преди злополуката бях там. Даже останах, пих кафе с едно момиче. Тръгнах си, към този момент беше мрачно “, сподели още Радева.

Около 23 часа стигнала до дома си в кв. „ Банишора “. Тогава се сетила, че евентуално ключовете й са в автомивката. Тръгнала натам, обадила се на Семерджиев. Той не вдигнал. След това се чула с мияча, била го записала като Зоро. Питала го дали ключовете й са там. Той обяснил, че ще ревизира. Тя към този момент карала натам.

На бул. „ Черни връх “ видяла злополуката. Спряла, звъняла на гаджето си Мирослав Якимов. Той работел в 4 районно управление (на МВР), точно той дава отговор за региона на злополуката. Мъжът бил там, както и доста други чиновници. Радева изясни, че и гаджето й познава Семерджиев.

Посочи, че можела да ревизира злополуката, въпреки по това време да е била служител на реда в 1 районно управление (на МВР). Питала сътрудници. Говорила с гаджето си, обяснила му, че си не запомнила ключовете на автомивката. Тогава се обадила отново на Зоро. Разпознала гласа на Семерджиев. Тонът му бил спокоен. Помолил я да вземе стълба от автомивката му и да я донесе пред дома му.

Обясни, че на автомивката намерила ключовете от своя дом. Там били миячът Зоро и друго момче.

Питала за дребна стълба. Оказало се, че и те търсят такава. Дали и такава, която да може да придвижи.

Питала Георги какво става. Той помолил да не го разпитва. Не видяла дали Семерджиев е необут. Не е пособия на Семерджиев и за качването на стълбата, сподели тя.

И изясни, че помолила мияча Зоро да замени двете регистрационни табели на колата й. Причината – едната била изкривена.

След като си тръгнала от вкъщи на Семерджиев, майката на Радева й се обадила. Жената била обезпокоена да не би Симона да е потърпевша или починала.

На идващия ден от медиите разбрах, че злополуката, която видях, е породена от Семерджиев, уточни още Радева. С приятеля ми говорехме за това, че съм си не запомнила ключовете, както и за диалог с майка ми.

Той не ми даде детайлности за злополуката, изясни още Радева. И добави, че не помни кой е качил стълбата в нейната кола. Стигнала до дома на Семерджиев, откакто той споделил адреса си и тя го въвела в навигацията./БТА, 24 часа
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР