Свидетели на убийството на главатаря на Ислямска държава Абу Бакр

...
Свидетели на убийството на главатаря на Ислямска държава Абу Бакр
Коментари Харесай

Ирак: Лидерът на Ислямска държава е убит! Джихадистите го оплакват

Свидетели на убийството на главатаря на " Ислямска страна " Абу Бакр ал-Багдади считат, че би трябвало да се изчака с окончателните заключения за неговата кончина. За това съобщи пред организация Fars зам.-командващият Корпуса " Стражите на ислямската гражданска война " (КСИР, елитна част от Въоръжените сили на Иран) ген. Мохаммад Реза Захеди.

" Очевидно Ал Багдади е погубен, има свидетелства и удостоверение по няколко признака. За това приказват и съветските източници. Това декларира и държанието на окръжния предводител на " Ислямска страна ". Те в действителност го оплакват и са в печал. В последното време името на Ал Багдади се загатва единствено в комбиниране с понятия като " тъга " и " печал ", сподели генералът.

" Но с окончателните заключения би трябвало да се изчака известно време ", добави той, като разяснява известието от последните дни за гибелта на водача на " Ислямска страна ".

 1938158

В четвъртък иранската телевизия популяризира фотографии, които удостоверяват гибелта на ал-Багдади. На уеб страницата на радиотелевизионната корпорация ИРИБ бяха поместени две фотоси на тялото на главатаря на " Ислямска страна " и за съпоставяне - две други негови фотографии.

В средата на юни в Министерството на защитата на Русия оповестиха, ча в края на май в Сирия вследствие на съветски авиоудар по предварителни данни е погубен водача на " Ислямска страна " и 300 бойци.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР