Свидетели на жесток побой на убит мъж от Лом са

...
Свидетели на жесток побой на убит мъж от Лом са
Коментари Харесай

Заплашват роднините на убит в Лом, съдът им даде защита

Свидетели на нечовечен побой на погубен мъж от Лом са сложени под отбрана, защото причинителите ги заплашват със разпра, оповестяват от съда в Монтана.

Със свое решение окръжният съд е постановил ограничения за отбрана за тримата - обвинените за закононарушението лица нямат право да приближават и реализират контакт с потърпевшите и очевидците по какъвто и да било мотив.

На 9 август четирима мъже нахлули в дома на Г. Ю. (47 г.) в ломския квартал Младеново и му нанесли побой. Часове по-късно, откакто бил настанен в болница, мъжът умрял от получените контузии. Служители на Министерство на вътрешните работи задържали четирима причинители на побоя.

Срещу тях бе формирано досъдебно произвеждане и по искане на държавното обвиняване областен съд наложи на трима от тях мярка за неотклонение задържане под стража. Четвъртият П. Н. бе пуснат с парична гаранция. През октомври тази година тримата арестувани подадоха молби за изменение на наложените им ограничения в по-леки, само че окръжният съд остави без почитание молбите им. Определението на съда бе обжалвано от обвинените и в края на октомври Апелативен съд – София промени ограниченията на тримата в подписка.

Близките на умрелия след побоя Г. Ю. са се почувствали застрашени от четиримата обвинени, които са на независимост, и са поискали от съда да постанови ограничения за отбраната им. Според молбата им събитието, че обвинените по делото са на независимост, дързостта, с което е осъществено закононарушението и предходните престъпни прояви на причинителите, както и обстоятелствата, че брачната половинка на умрелия също е потърпевша при нападението, а двамата му сина са били търсени от нападателите за разпра, пораждат у тях боязън от обвинените и терзания за живота и здравето им.

Съдът почете настояването и наложи възбрана на четиримата да приближават потърпевшите на разстояние по-малко от 50 м, да реализират контакт с тях под каквато и да била форма, в това число телефон, електронна, елементарна поща и факс, както и да посещават региона на улицата, където живеят. Забраните, наложени с тези ограничения, ще бъдат в действие до приключването на делото с влезнала в действие присъда.

Определението на съда е дефинитивно и не предстои на обжалване или митинг.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР