Свидетели и пострадали от юмруците на прокурорския син от Перник

...
Свидетели и пострадали от юмруците на прокурорския син от Перник
Коментари Харесай

Отложиха делото срещу прокурорския син Васил Михайлов заради масово неявяване на свидетели

Свидетели и потърпевши от юмруците на прокурорския наследник от Перник Васил Михайлов, са били подложени на тормоз и напън от страна на служител на реда в  миньорския град, с цел да саботират правосъдния развой против 19-годишния агресор.

В началото на седмицата стартът на делото против наследника на пернишкия прокурор Бисер Михайлов бе отсрочен от магистратите от Софийския областен съд поради всеобщото отсъствие на призованите очевидци.

 

В понеделник цели шестима очевидци против Васил Михайлов не се явиха в правосъдната зала, въпреки да са били постоянно призовани, и това наложи пренасрочване на делото за 14 ноември.

 

Сред неявилите се изпъква името на пернишкия служител на реда Калоян Евтов, който напролет на 2020 година бе пребит от пердах от Васил Михайлов, а след това видеоклип от наглата разпра бе публикуван в обществените мрежи.

 

Отсъствието на бития служител на реда Евтов подразни съда, който му наложи санкция от 500 лв., защото това е второто му отсъствие без уважителна причина. Към днешна дата Калоян Евтов е служител на реда в София, откакто през 2021 година е бил изместен в столицата от тогавашния зам.-директор на полицията в Перник Иван Зеленков. Според осведомени седмица преди старта на правосъдния развой против Васил Михайлов потърпевшото от юмруците му ченге е било привикано на среща в Перник, на която са участвали негови сътрудници от миньорския град и чичото на бияча. На срещата служителят на реда е бил уречен посредством закани и обещания за бъдещо финансово обезвъзмездяване да излезе в нескончаем болничен и да не се явява на съвещанията на съда.

 

„ Освен че Васил Михайлов преби служителя на реда Калоян Евтов, незнайни и до през днешния ден лица подпалиха персоналния му автомобил. Конфликтът сред прокурорския наследник и служителя на реда датира от 2019 година, когато Евтов задържа пред спортната зала в града малолетния в оня миг Васил и негов другар по съмнение, че двамата пласират опиати. Впоследствие до дело въобще не се стигна “, споделя осведомен с предисторията на побоя над служител на реда Калоян Евтов.

 

Други трима неявили се потърпевши от прокурорския наследник Васил Михайлов – Десислав Боров, Мартин Карамфилов и Румен Мирчев, които също отнесоха санкции от Софийския областен съд, пък са били „ страхувани ” от локалния лихварски необут Жоро Милев през последните две седмици, разкрива източник от града на стоманата, поискал името му да не бъде афиширано от боязън от вендета. Според думите му очевидците против Васил Михайлов са били увещавани да настояват в правосъдна зала, че нямат искания към прокурорския наследник и че експанзията, приложена над тях от страна на 19-годишния бияч, била мощно пресилена. Просто имали „ дребни спречквания ”!

 

Друг неявил се очевидец – пребитият от Васил Михайлов гражданин на Перник Никълъс Тодоров, пък е бил арестуван от локални ченгета няколко дни преди старта на делото в Софийския областен съд по съмнения за търговия с опиати.

 

Запознат твърди, че малко, откакто е бил арестуван от служителите на реда, Никълъс е бил освободен, само че след предизвестие, че против него се води разработка за продажба на кокаин и марихуана, която елементарно може да бъде материализирана в обвинителен акт.

 

„ Пребитият от пердах от прокурорския наследник Никълъс фактически е дилър на опиати и по тази причина елементарно може да бъде притиснат да отдръпна първичните си показания против Васил

Михайлов. Версията на прокурорския наследник е, че е нападнал Никълъс, защото той е снабдявал с опиати някогашната му другарка Боряна “, разкрива осведомен с следствието против наследника на пернишкия областен прокурор Бисер Михайлов.

 

Неотдавна 20-годишната Боряна Рангелова,  някогашната другарка на Васил Михайлов, описа по какъв начин прокурорският наследник редовно я е пребивал и по какъв начин неведнъж я е заплашвал с ликвидиране, откакто тя пробвала да приключи връзката си с него. Заплахите за ликвидиране, отправяни от Васил към някогашната му другарка, са отделени в друго дело, което ще се гледа в Дупница. Преди няколко дни прокурорският наследник още веднъж беше тикнат в ареста точно поради заканите за ликвидиране към Боряна.

 

„ Не ми даваше да нося облеклата си, не ми даваше да излизам от вкъщи си след 18 ч., не ми даваше да имам приятелки, не ми даваше да беседвам със фамилията си. Аз се съгласявах на тези неща, тъй като сносно ме манипулираше, че никой различен не ме обича толкоз, колкото той. Васил Михайлов ми е посягал неведнъж, заплашвал е фамилията ми и мен, когато се караме, а по-късно горещо съжаляваше. И аз постоянно му прощавах “, описа наскоро в телевизионно изявление за кошмарната си връзка с прокурорския наследник Боряна Рангелова. Към днешна дата на 20-годишното момиче е поставена полицейска защита.

 

Въпреки, че 19 годишният агресор Васил Михайлов е в ареста, а против него се водят цели четири наказателни каузи в Перник се притесняват, че прокурорския наследник ще се измъкне с минимални присъди и ще изкара малко време в пандиза, в случай че несъмнено, въобще бъде наказан.

„ Той към този момент има излежана повече от година в ареста и е доста евентуално даже да бъде дефинитивно наказан след година-две, да не се озове в пандиза, защото ще е изконсумирал наказването си в задатък. За да бъдат обективни правосъдните процеси против Васил Михайлов, Висшият правосъден съвет наложително би трябвало да вземе решение и да в профил от Окръжната прокуратура в Перник неговия татко Бисер “, безапелационни са в града на стоманата.

 

Съвсем неотдавна Бисер Михайлов, за който се мълви, че е прокурорът с най-голямо въздействие в Перник, самичък даде мотив да бъде отхвърлен от държавното обвиняване за уронване престижа на прокуратурата. Таткото на бияча Васил беше арестуван за денонощие след сигнал от щерка му, че е пребил брачната половинка си. По-късно обаче потърпевшата Биляна Михайлова отхвърли да е бита и разказа случая като елементарен битов скандал. Тя беше настанена в болница за лекуване, а по време на правосъдното съвещание Бисер Михайлов сподели, че в никакъв случай през живота си не е удрял жена си. Този мотив се стори безапелационен за съда и магистратите разпоредиха независимост за Бисер Михайлов с претекст, че на този стадий от следствието не може да се откри изрично

дали той е причинителят на побоя над брачната половинка си. Както стана ясно половинката на прокурора от дълго време е измъчвана от него, като един от побоите даже е бил на обществено място пред десетки очевидци.

Инфо: Уикенд

Тагове: Васил Михайлов Бисер Михайлов Перник Калоян Евтов Иван Зеленков Никълъс Тодоров Боряна Рангелова
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР