Свидетели и част от родителите на жертвите твърдят, че близо

...
Свидетели и част от родителите на жертвите твърдят, че близо
Коментари Харесай

Полицията се е забавила с елиминирането на стрелеца от Тексас

Свидетели и част от родителите на жертвите настояват, че близо час полицията не предприе нищо, с цел да спре стрелеца. Във вторник 18-годишният Салвадор Рамос умъртви 19 четвъртокласници и двама учители в началното учебно заведение Роб.

В същото време щатските управляващи потвърдиха, че килърът е бил в образователното заведение към час преди да бъде погубен.

Хуан Каранса, който бил очевидец на протичащото се, описа пред Асошиейтед прес, че в близост се чували крясъци и апели към служителите на реда да „ влязат в учебното заведение “. Но 24-годишният мъж, който живее в непосредствена непосредственост до образователното заведение показа, че униформените като че ли не чували.

Хавиер Казарес, чиято щерка е измежду жертвите на нападението, сподели пред осведомителната организация, че дружно с други хора в близост са желали да влязат в учебно заведение Роб, тъй като по думите му полицията " не е правила нищо дълго време ".



От шерифския офис от своя страна разясниха, че въоръженият мъж се е заключил в класната стая, до която по-късно служителите на реда са били " затруднени да получат достъп ". Стивън МакКроу, шеф на отдела за социална сигурност в Тексас, съобщи на конференция в сряда, че въоръженият мъж е бил на мястото сред 40 минути и час, преди правоприлагащите органи да съумеят да го „ задържат “.

Междувременно шефът на американския граничен патрул Раул Ортис сподели пред CNN, че десетки офицери са дали отговор на стрелбата и " не са се поколебали ". „ Те влязоха в тази класна стая и се погрижиха за обстановката допустимо най-бързо “, акцентира той.

Въоръженото нахлуване в Увалде - дребна община на към час път от мексиканската граница, е най-смъртоносният случай в американско учебно заведение от години насам и последното в поредицата от кървави случаи на принуждение с огнестрелно оръжие в Америка.

При нападението в учебното заведение, в което учат над 500 възпитаници, най-вече от испански генезис и в неравностойно икономическо състояние, бяха ранени и повече от 10 деца.



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР