Свидетел съм на делото по стечение на обстоятелствата. Бях до

...
Свидетел съм на делото по стечение на обстоятелствата. Бях до
Коментари Харесай

От властите лъжат до смешна история - сюжети за отравянето на Емилиян Гебрев

" Свидетел съм на делото по стичане на събитията. Бях до леглото на Гебрев и сина му, когато те умираха във ВМА. " Това съобщи някогашният министър на защитата Бойко Ноев за случая с отравянето на притежателя на оръжейната компания " Емко " Емилиян Гебрев.
Според Ноев българските управляващи не са подхванали нищо, обвързвано с отравянето на Емилиян Гебрев и не престават войната си против него. " Има интернационалните проучвания - факт е, че българските управляващи би трябвало да ги дърпа танк, с цел да свършат работа. Част от българските управляващи прикриват съзнателно този случай ", безапелационен е Ноев. Той посочи пред bTV, че в никакъв случай тримата отровени (Гебрев, сина му и съдружникът им) не са били на едно място. Гебрев не е тровен в ресторанта, а там е примрял и трето, той не пие кафе.
Според Ноев офанзивата е осъществена от група хора и освен Федотов е взел участие . " Въпросът е кои са българските ятаци. Не имам вяра да е Путин, само че съветски жители са го направили това ", сподели още Ноев.
Той добави, че е трябвало още преди три години да бъдат проследени нещата, въпросът е за какво Столична дирекция на вътрешните работи се занимаваше с този въпрос.
" Искам да кажа на хората да не имат вяра на това, което им приказват управляващите сега, те се пробват да прикрият този случай ", безапелационен е някогашният министър.
Според него има две сюжетни линии - " ползите на някакви съветски кръгове, свързани с физическото отравяне и една офшорна компания " Виафот " (бел. ред. – това е компанията с рекламация за русенския оръжеен цех " Дунарит " и е свързвана с Делян Пеевски), зад тази компания стои ключа, тя служи за прикритие. Русия има ползи да закрие българската оръжейна промишленост. "
Ноев добави, че не е правилно, че българските управляващи не са знаели за отчета за проучване на отровата, поръчан от ВМА. Той съобщи още, че българските управляващи по всякакъв начин се пробват да прикрият „ Виафот”.
Позиция " Смешна история "
" Интересите на Русия в България не са да ударят една или друга партия, а страната ни да бъде дестабилизирана и да е едва звено в НАТО и Европейски Съюз. Отравянето на Гебрев е една частица. "
Случаят " Скрипал " от началото до самия край е на доста ниско професионално равнище. Ако би трябвало да се вмести в някакъв род, това е водевилът. Това сподели ген. Тодор Бояджиев, първият основен секретар на Министерство на вътрешните работи, откакто трябваше да разяснява дали притежателят на " Емко " Емилиян Гебрев е част от случая и е бил тровен от съветски сътрудник с вещество от фамилията на " Новичок ".
Когато желаете да си отговорите на въпроса кой го е направил, тръгвате от там кой има интерес да го направи. Никой не го прави – никоя проверяваща и правоохранителна институция във Англия не излезе да каже нещо по този въпрос, а го стори английският министър-председател и упрекна Русия и съветския президент без никакви доказателства.
Скрипал е бил скъп действен служащ за англичаните, те са били удовлетворени от активността му, само че той попада под вниманието на съветското контраразузнаване. Какво се прави следователно – вадиш го от основната част, слагаш го на по-ниска служба, където да не навреди, обясни Бояджиев. И добави, че Скрипал е бил наказан в Русия, сменен с хора от интерес за Русия, само че след това Скрипал е работил още с английските служби и е разкрил 300 души, свои близки сътрудници. Не може да се пренебрегне някой от тези хора, със унищожена кариера, да е работил. Никоя разследваща работа не би работила по този начин в тази ситуация със Скрипал, колкото и да е изгубена – да захвърли флакона с отровата и да я откри някаква британска двойка, добави Бояджиев.
За опцията Гебрев да е потърпевш, генералът акцентира: " Отново смешна история " . Причината – откакто Гебрев оживял, кое разузнаване щяло да опитва отново от същото в различен случай 4 години по-късно (бел. ред – Гебрев е тровен през 2015 година, Скрипал – през 2018 година). Чудесен случай – англичаните вместо да приказват за Brexit, да приказват за Скрипал и Путин, заключи Бояджиев пред Българска национална телевизия.
Допускам, че не Путин и съветското разузнаване, а партийното управление с " хакерчетата си " ще оказват помощ да се завоюват каквито и да е избори, сподели още Бояджиев, визирайки тезата на Цветан Цветанов, че Русия ще се намеси в евроизборите в България.
Експертна оценка – с какво е тровен Гебрев?
Веществото, за което оповестиха, че е тровен Емилиян Гебрев, не е вещество от фамилията на " Новичок " - нещо, което и основният прокурор Сотир Цацаров разгласи през вчерашния ден (11 февруари). Става въпрос за хлорпирифос – вещество, което в действителност задушава, като това вещество не може да бъде открито в безусловно чист тип на българския пазар, само че може да се откри опция – артикули, в които има интензивно вещество хлорпирифос. Това стана ясно от думите на специалиста доцент Иван Попов пред Нова телевизия.
Хлорпирифосът няма аромат, само че е мъчно разтворим във вода, а в алкохол – елементарно разтворим, сподели още Попов. Не е нужна някаква специфична подготовка, с цел да се употребява – това не е бойно отровно вещество, което по-лесно може да порази и употребяващия го.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР