Световното първенство в Катар навлиза в същинската си фаза. Днес

...
Световното първенство в Катар навлиза в същинската си фаза. Днес
Коментари Харесай

Контра: Ще отстъпи ли място атрактивността на пресметливостта по време на 1/4-финалите на Световното?

Световното състезание в Катар навлиза в същинската си фаза. Днес и на следващия ден би трябвало да се изиграят забавните 1/4-финални конфликти, след които ще стане ясно кои са четирите най-силни тима на Мондиал 2022. Очакванията са за много равностойни мачове сред Нидерландия и Аржентина, Англия и Франция и може би сред приятната изненада Мароко и Португалия. Прогнозите на букмейкърите са най-безпроблемно да бъде класирането на тима на Бразилия, който открива 1/4-финалните конфликти с дуел против извънредно опитния отбор на Хърватия. 

Дали обаче всички тези упования са оправдани и ще отстъпи ли място атрактивният футбол, на който станахме очевидци до момента в Катар, на пресметливостта и страха от това да си стегнеш багажа преди полуфиналите? Тези въпроси разискват в студиото на „ Контра “ публицистите на Sportal.bg Радослав Стойков и Васил Сумрачки и техният сътрудник от „ Мач Телеграф “ Георги Пехливанов, който е специфичният посетител в днешното издание на дискусионното предаване.

Отборът на Хърватия сигурно няма да се тормози от възможни следващи продължения, защото „ ватрените “ стигаха до продължения или дузпи в седем от последните си осем мача в елиминации на огромни шампионати. Тимът на Златко Далич няма загуба в 10 следващи срещи и има единствено едно проваляне в предходните си 20 дуела във всички шампионати, само че ще откри ли сили да опонира на извънредно надарената и надалеч по-млада селекция на Тите? Бразилците бяха най-убедителният отбор на 1/8-финалите, само че от 2002 година непроменяемо губят от европейски противници елиминационни конфликти на международни шампионати.

След този първи 1/4-финален конфликт следва класиката сред Нидерландия и Аржентина. Играчите на Скалони са в серия от 13 следващи мача, в които съумяват да се разпишат, само че пък аржентинците не означиха нито един гол в предходните три мача против Нидерландия. В последния от тях, който бе на полуфиналите на Мондиал 2014, Аржентина въпреки всичко стигна до успеха след осъществяване на дузпи. От общо девет мача сред двата тима Нидерландия има четири триумфа, до момента в който Аржентина може да се похвали с едвам един подобен в постоянното време.

Отборът на Мароко сплоти целия арабски свят с представянето си на Мондиала. След като остраниха Испания на 1/8-финалите, в този момент „ Атласките лъвове “ ще опитат да сторят същото с още един иберийски противник и да станат първият африкански отбор, който съумява да се класира на полуфинали на международни шампионати. Мароко разчита на доста мощна игра в отбрана, откакто записа шест чисти мрежи в последните си седем мача, само че ще е задоволително ли това против въодушевените португалци, които още веднъж би трябвало да се оправят с целия звук към огромната звезда на тима Кристиано Роналдо?

Четвъртфиналите завършват с огромния конфликт сред Англия и международния първенец Франция. След като стигнаха до четвъртото място в Русия, а на Евро 2020 изгубиха във финала от Италия, в този момент „ трите лъва “ към този момент са уверени, че могат да стигнат до края и най-накрая да завоюват огромния трофей, който преследват толкоз дълго време. Статистиката напоследък обаче не е в интерес на англичаните, които имат единствено една победа в последните осем мача против Франция. " Петлите " позволиха гол във всеки от дуелите си досега в Катар и Англия ще се опита да продължи тази наклонност. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР