Световното първенство по в “Крусибъл” се превърна в историческо не

...
Световното първенство по в “Крусибъл” се превърна в историческо не
Коментари Харесай

Най-паметните моменти от Крусибъл 2020: Номер 10


Световното състезание по в “Крусибъл” се трансформира в историческо освен поради шестата купа на всеобщия любим Рони О’Съливан. Дори самият факт, че се организира в изискванията на пандемия, е задоволителен, с цел да се откроява в модерната история на джентълменския спорт.

Ще ви представим десетте най-паметни момента от шампионата на планетата в шефилдския “театър на мечтите”, като започваме в обратна посока с номер 10.

Курт Мафлин никога не е чужд на необятната снукър аудитория, само че през годините като че ли си остана един нешифрован елмаз и несбъднат гений. Тази година в “Крусибъл” обаче норвежкият занаятчия на щеката най-сетне реализира първата си победа на международни шампионати, елиминирайки миналогодишния полуфиналист Дейвид Гилбърт.

В този мач Мафлин направи несполучлив опит за оптимален брейк от 147 точки, като сподели междинен пръст на бялата топка най-после и стана сензация в обществените мрежи.

Впоследствие Мафлин в профил и легендата Джон Хигинс, с цел да направи по този начин, че за първи път от 2016-а насам финалът в “Крусибъл” да е без присъединяване на Вълшебника от Уишоу. Мафлин отпадна на четвъртфиналите в оспорван конфликт с Антъни Макгил.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР