Световното първенство по ски алпийски дисциплини, което трябва да се

...
Световното първенство по ски алпийски дисциплини, което трябва да се
Коментари Харесай

Световното първенство по ски-алпийски дисциплини ще се проведе без зрители

Световното състезание по ски алпийски дисциплини, което би трябвало да се организира в италианския зимен център Кортина д'Ампецо другия месец, ще бъде без аудитория и при прецизно съблюдаване на хигиеничната идея за ограничение на ковид. Това е рекомендацията на експертен съвет, който включва от държавните управляващи в Италия.

Биолозите дадоха зелена светлина за събитието, което би трябвало да се организира от 8-и до 21-и февруари, което обаче също както и стартовете от Световната купа, ще бъде без фенове.
Въпросната комисия счита, че " присъединяване на почитатели е прекомерно огромен риск сега ", написа министърът на спорта на Италия Винченцо Спадафора във Фейсбук. " Но сигурността на спортистите и служащите е обезпечена ".

В рамките на две седмици в Кортина ще се проведат 11 надпревари, подредени в програмата по-малко от година откакто финалите за сезон 2020-а на същото място бяха анулирани.

Преди да се даде посока на осъществяване, здравните управляващи на Италия упорстваха Световно по ски да се организира чак през 2022-а година, само че ФИС отхвърли да одобри предлагането.
В идващите дни ще има повече елементи по отношение на идването на спортистите на летището в Рим, като ще бъдат помолени да стоят минимално малко време в Кортина, написа организация АНСА.

" Световното по ски алпийски дисциплини е най-голямото събитие в спорта в Италия от експлоадирането на пандемията. Ние се стараем да удовлетворим всички ползи, които е възможно- малките екрани, фирмите с рекламите, само че няма по какъв начин да пуснем феновете, изясни Спадафора.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР