Световното първенство по гребане за мъже и жени продължава с

...
Световното първенство по гребане за мъже и жени продължава с
Коментари Харесай

6 тона паста и 4 тона месо на ден изяждат състезателите на световното по гребане в Пловдив

Световното състезание по гребане за мъже и дами продължава с цялостна мощ на гребния канал в Пловдив. Извън водата обаче също е задоволително забавно. Изхранването на участниците също е като за международно.

Организаторите на международното състезание по гребане в Пловдив обезпечават тонове храна за спортистите и техните екипи. Участниците в шампионата изяждат по 4 тона месо дневно, като желанията са към пилешкото и телешкото, а количествата на свинското са по-ограничени. Основаната храна за тимовете обаче се оказва пастата. На ден в Пловдив се употребяват по към 6 тона макаронени произведения. Около 6 тона е и количеството на зеленчуците, употребявани на ден. Отборите са безапелационни, че не желаят храната им да е пържена или панирана, въпреки че има и дребни изключения.

Едно от най-любопитните претенции е отправено от националния тим на Англия. В поръчката им за храна попада експлицитна молба да им бъде предлагана българската мусака. Британците обожават също палачинки със спанак и сирене. Всъщност англичаните се оказаха най-големите ценители на тукашната кухня. Дотолкова харесват родните специалитети, че всеки ден от хотела им поръчват в допълнение количество артикули.

Ценители на родната кухня се оказаха и новозеландците, които се влюбили в българското сирене по шопски.

Спортистите на Норвегия пък имат специфични условия към някои от храните. Те създали инструктаж на готвачите си в хотела по какъв начин да им подготвят каша от овесени ядки с мед и канела за закуска. Освен това някои от състезателите консумирали безглутенови храни. Затова и си носят самун от родината.

Литовците пък упорствали да имат в менюто картофени кюфтета и разнообразни ястия с картофи.

Със специфични условия са и австралийците, които авансово са поръчали фъстъчено масло, авокадо и гуакамоле да участват наложително в менюто им.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР