Световното първенство по футбол ще увеличи вложенията в реклама в

...
Световното първенство по футбол ще увеличи вложенията в реклама в
Коментари Харесай

Световното по футбол ще увеличи глобалната реклама с $2,4 млрд.

Световното състезание по футбол ще усили вложенията в реклама в международен мащаб с 2,4 милиарда $ тази година. Това гласи прогноза на Zenith.

" Това ще бъде чистата парична сума, добавена към пазара, вземайки поради и двата вида тактики: завишаване на разноските от рекламодателите, които целят да доближат до аудиторията на Световната купа и понижението им измежду рекламодателите, които желаят да избегнат този мощно конкурентен интервал ", изясняват създателите на новото световно проучване. 

Световното състезание основава доста скъпи благоприятни условия за рекламодателите, напомнят специалистите.

Телевизионното отразяване на футболните мачове обичайно притегля голяма публика в целия свят - към 3,5 милиарда души го гледат вкъщи и живеят допълнително от 200 страни. Това се случва през сезон, когато в северното полукълбо нормално телевизионната публика доближава най-ниските си годишни равнища.

Освен че притегля огромна публика, най-мащабният шампионат, обратно на oчакванията, притегля консуматори, които е мъчно да бъдат достигнати посредством малкия екран като медиен канал. Това са мобилни младежи с висок стандарт на живот, евентуално прекарващи времето си отвън дома, употребявайки най-новите технологии.

За марките Световното състезание предлага неповторима опция за постигане на аудиториите едновременно по време на споделени обществено значими събития, с които са прочувствено обвързани.

Поради часовите зони, в които ще се организират мачовете, към 40% от евентуалната публика няма да може да ги гледа. Това значи, че феновете ще търсят различни способи да гледат дуелите. Докато за някои това просто значи гледане на мачове, предавани онлайн или на мачове с отсрочено гледане, съответно младите спортни почитатели са привикнали да гледат дребни фрагменти от тях в обществените мрежи. Социалните медии ще играят повече от всеки път значима роля в гледането на срещите от Световното, като на моменти даже ще надминават гледаемостта на задачите дуели, предавани по малкия екран. 

Мачовете сами по себе си са единствено част от цялостната картина. Световната купа е превъзходен мотив за диалог и тук обществената мрежа ще има значима роля, защото почитателите разискват мачовете в действително време и споделят обичаните си моменти по-късно, разясняват още от Zanith. Очаква се мощна интензивност от марките, които ще употребяват обществените канали и ще вземат участие в настоящите полемики с консуматори.

Продължава на страница 2.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР