Световното първенство по футбол е свързано не само с битка

...
Световното първенство по футбол е свързано не само с битка
Коментари Харесай

Руска фирма предлагала фалшиво вдигане на рейтинга на заведения в градовете за световното

Световното състезание по футбол е обвързвано освен с борба на терена и състезание сред най-хубавите тимове. Шампионатът на планетата е голям източник на доходи за градовете домакини.

Руска маркетингова компания решила да се възползва, като предложила на заведения за хранене в градовете, които ще одобряват мачове от международното състезание, да покачат по неестествен метод рейтинга на заведенията си в уеб страницата TripAdvisor, написа " Ройтерс ".

Маркетинговата компания Bacon Agency изясни, че може да заобиколи логаритъма на платформата за разкриване на лъжливи изявления посредством издание на рецензии на непознати езици.

" Какво можете да извършите, в случай че нямате никакви рецензии, оставени от сърби или шведи? Пишете ги сами ", гласи една от брошурите, които са получили в ресторант в Екатеринбург. В града мачове ще имат тимовете на Египет и Уругвай, от които се чака да имат доста почитатели.

От организацията оферират да вкарат обещано заведение в топ 10 на TripAdvisor против 35 хиляди рубли (570 долара). " Предлагаме ви да помогнете на туристите да ви намерят и да оставят парите си при вас ", написа още на брошурата.

От TripAdvisor обясниха, че проверяват случая. Платформата не за пръв път се сблъсква с сходни подправени рецензии, които изкачват заведения на челни позиции. В края на 2017 година фиктивен ресторант в Лондон стана №1 в британската столица.

Руската организация удостовери пред " Ройтерс ", че предлага сходна услуга, само че твърди, че желае просто да работи като медиатор и да оказва помощ на двете страни.

" Разбираме, че всичко това е нелегално, и TripAdvisor е срещу него ", сподели притежателят на организацията Роман Балданов. " Просто проверявахме тази ниша, тъй като виждаме огромно търсене. Всички заведения за хранене знаят, че ревютата са поръчани и доста от тях употребяват тази услуга. "

По думите на притежателя на организацията досега никой не се е възползвал от предлагането. Получихме доста отговори, които гласяха: " Благодаря, само че ние към този момент го вършим сами. "

" Ройтерс " прибавя, че следи заведения за хранене в градовете домакини на международното състезание в продължение на шест месеца. В някои от тях се вижда недоверчив скок на ревютата и изявленията от консуматори.

През последните няколко месеца се вижда огромен скок в шест ресторанта в Калининград, които са влезнали в топ 30 на заведенията в града. Той ще бъде хазаин на четири мача от груповата фаза, в които ще се изправят някои от тимовете с най-голяма фенска маса: Хърватия – Нигерия, Сърбия – Швейцария, Испания – Мароко и Англия – Белгия.


© Reuters

" Пеперончино " в Калининград се изкачва до 28-о място за две седмици

" Има няколко признака, по които да се разбере дали ревютата са подправени. Наблюдава се огромен растеж, когато преди този момент дълго време не е имало рецензии от консуматори, също по този начин всички те са написани по подобен метод ", споделя Джеф Ханкок, специалист по подправени рецензии от университета в Станфорд.

От " Ройтерс " дават за образец " Пеперончино кафе " - заведение, което предлага италианска кухня и се намира на към 20 минути от стадиона в Калининград. Традиционно то има по един коментар седмично в TripAdvisor, само че в последните две седмици обстановката се трансформира фрапантно. Общо 45 профила, които са основани през тази година, дават по пет звезди на " Пеперончино кафе ", което го изкачва до 28-о място в листата на заведенията в града.

" Всички наши мнения са действителни и са оставени от нашите клиенти ", обясниха от заведението. " Просто имаме огромна система за преданост, приложение за мобилни телефони и така нататък "

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (72)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР