Световноизвестният сръбски музикант Горан Брегович не е бил допуснат в

...
Световноизвестният сръбски музикант Горан Брегович не е бил допуснат в
Коментари Харесай

Молдова отговори: Не пускаме Брегович, защото е путиноид!

Световноизвестният сръбски музикант Горан Брегович не е бил позволен в Молдова поради проруските му възгледи и поддръжката за присъединението на Крим към Русия. Това оповестява РИА „ Новости “, базирайки се на думи на молдовския външен министър Адриан Ефрос.

„ Господин Брегович не бе позволен в Молдова поради поддръжката му за съветската анексия на Крим. Освен това от момента на военните дейности в Украйна той показва, че се придържа към проруска позиция “, сподели министър Ефрос. Той означи, че има и други претекстове, заради които на музиканта е отхвърлен достъп. Ефрос настрана акцентира, че Брегович е бил известен авансово, че му е неразрешено да влиза в страната.

Вчера стана известно, че Горан Брегович и неговата група, които трябваше да свирят на фестивала Gustar, не са били позволени в Молдова, откакто към този момент бяха кацнали на интернационалното летище в Кишинев. Брегович се извини на почитателите, че не може да взе участие в събитието и даде обещание, че идващия път ще направи всичко допустимо сходна обстановка да не се повтори. „ Много обичам страната ви и се веселя на всяка опция да изсвирвам в Молдова, изключително на подобен ослепителен и неповторим фестивал. Много скърбя, че този път бях лишен от насладата и удоволствието да се появя пред вас “, акцентира Брегович.

Според артиста той не е бил позволен в републиката без каквито и да било публични пояснения.

Веднага по-късно Министерството на външните работи на Сърбия е поискало пояснение от Министерството на външните работи на Молдова по отношение на отхвърли на молдовските управляващи да разрешат на световноизвестния музикант Горан Брегович да влезе в страната, заяви нощес ръководителят на сръбската дипломация Ивица Дачич, представен от Танюг и Българска телеграфна агенция.

Дачич акцентира пред сръбската организация, че сходно решение не е в сходство с обичайно другарските връзки сред Сърбия и Молдова. Той също по този начин декларира, че това решение е провокирало доста отрицателни реакции и е било наказано от обществеността в Сърбия. Дачич показва още, че Брегович е свирил по целия свят и в никакъв случай не е имал сходни проблеми, когато е посещавал която и да е страна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР