Световноизвестният перуански писател и лауреат на Нобелова награда за литература

...
Световноизвестният перуански писател и лауреат на Нобелова награда за литература
Коментари Харесай

Прочут писател, Нобелов лауреат, също е собственик на офшорна компания

Световноизвестният перуански публицист и лауреат на Нобелова премия за литература за 2010 година Марио Варгас Льоса също е махленски като притежател на офшорна компания от изтеклите Досиета " Пандора ", съобщи във вторник телевизионният канал , като се базира на информация от Международния консорциум за проверяваща публицистика.

Според тази информация 85-годишният публицист, който живее в Испания, е обвързван с компанията Melek Investing INC на стойност 1,1 милиона $, в която той е посочен като шеф и акционер. Компанията е записана на Вирджинските острови и се занимава с  облагите от авторски права на Льоса. 

Според телевизионния канал няколко документа, подписани от майстора на прозата  през лятото на 2015 година, демонстрират, че неговата компания печели и от продажбата на парцели в Лондон и Мадрид.

По отношение на Melek Investing INC Варгас Льоса призна, че компанията съществува и че той е нейният притежател, само че е закрита през 2017 година, откакто испанските управляващи са почнали инспекция. 

Базираният във Вашингтон консорциум Международен консорциум за проверяваща журналистика публикува в неделя почти 11,9 милиона документи с офшорни сметки на редица международни политици.

Посечените политици имат офшорни активи или са употребявали фирми-фантоми. Това не е нелегално в множеството страни, само че разкритията са смущаващи за водачите, които упорстваха за строги икономии или водеха акции против корупцията.

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР